Publicitat
Publicitat

CLÀSSICA

L'Òpera de Viena també haurà de retallar: 10 milions d'euros

El director d'un dels grans temples de la clàssica afirma que "no és realitzable" perquè l'òpera ja ven el 100% de les localitats. El centre rep d'ajuts 56 milions d'euros, la meitat del seu pressupost.

L'Òpera de Viena es veurà també afectada per les retallades i haurà de buscar la forma d'estalviar 10 milions d'euros per any, una exigència del Govern austríac anunciada pel responsable musical de l'escenari vienès , Franz Welser - Möst .

El responsable vienès ha dit en una entrevista que  l'agència APA avança avui que ho considera "no realitzable " .
" No se'ns ha explicat com podem aconseguir-ho, ja que l'Òpera Estatal de Viena és una institució amb una gestió molt eficaç" , ha explicat el músic i director d'orquestra . La petició de retallar el pressupost a un dels principals temples de la música clàssica ha arribat directament de Maria Fekter , la ministra de Finances d'Àustria . Segons Welser - Möst , amb gairebé el 99 per cent de venda de localitats , l'escenari vienès té poc marge per augmentar els ingressos . " D'alguna manera , sembla que es penalitzen els resultats" , apunta en aquesta entrevista .

Welser - Möst recorda que institucions com la seva, la Filharmònica de Viena o el Festival de Salzburg són líders mundials i el millor de la marca Àustria al món . "Arribar fins a dalt és difícil . Mantenir- és notablement més difícil" , adverteix el músic .

L'Òpera de Viena rep una subvenció pública de 56,4 milions d'euros , aproximadament la meitat del seu pressupost . L'any passat , una comissió va establir que l'escenari vienès té la capacitat d'estalviar 6,7 milions d'euros  fins al final de la temporada 2014-2015. Per a comparacions: el pressupost del Gran Teatre del Liceu de Barcelona per al 2012-2013 era de 45,6 milions d'euros, dels quals 20,1 els aporten les administracions públiques. La retallada ha sigut de
2,8 milions

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT