L'Orquestra Barroca Catalana i l'Ensemble Antiphona recuperen una missa inèdita de Jan Dismas Zelenka

L'obra es podrà sentir en quatre ocasions, a França i a Catalunya, entre els dies 9 i 12 d'octubre

L'Ensemble Antiphona de França i l'Orquestra Barroca Catalana uneixen esforços amb un projecte musical que tornarà a la llum la 'Missa ZWV 9' de Jan Dismas Zelenka (1679-1726), un compositor del Barroc de qui aquests últims anys s'està recuperant molta de la seva obra.

El manuscrit original d'aquesta missa del 1727 va desaparèixer de Dresden l'any 1945 i no fa gaire se n'ha trobat una còpia completa a Berlín, feta per Harrer, un alumne de Zelenka. No es coneix cap edició ni cap enregistrament d'aquesta peça. La resta del programa, que té com a títol 'Les Capelles Reials a Europa: París, Barcelona, Dresden', està format pel motet 'Flos Carmeli', de Francesc Valls, i el 'Te Deum' de Marc-Antoine Charpentier. La direcció musical anirà a càrrec de Rolandas Muleïka, responsable de l'Ensemble Antiphona.

Els tres primers concerts es faran al Midi-Pyrénées, concretament a Onet le Château (9 d'octubre), Graulhet (el dia 10) i Albi (l'11). El diumenge 12 d'octubre a les 19 h oferiran el mateix programa a l'església parroquial de Tiana.

Més continguts de