Cultura 11/03/2011

La cadena de llibreries La Central i el grup editorial italià Feltrinelli s'associen

És la segona operació comercial que el grup italià realitza a Catalunya, després de l'acord signat amb l'editorial Anagrama el passat desembre

Redacció
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La cadena de llibreries La Central i el grup editorial italià Feltrinelli han arribat a un acord d'associació per obrir noves llibreries en algunes de les principals ciutats d'Espanya i de l'Amèrica Llatina. L'acord, segons ha informat avui La Central en un comunicat que recull Efe, suposa en una primera ampliació de capital que Feltrinelli accedeixi al 16,74 per cent de la societat. Feltrinelli s'apoderarà del 43,62% de La Central en successives ampliacions que es duran a terme en els pròxims cinc anys.

Les noves llibreries que s'obrin a Espanya seguiran portant el nom de La Central i estaran gestionades pel seu actual equip directiu. Per La Central, aquest acord representa "el repte de desplegar el nostre model de llibreria cultural ja consolidat als quatre establiments de Barcelona i els dos de Madrid". "Es tracta –ha assegurat La Central– d'aprofitar el prestigi i l'experiència de les llibreries Feltrinelli per poder créixer innovant". Aquestes noves llibreries estaran dotades de fons "acuradament seleccionats" i organitzaran activitats culturals, a més de reforçar el servei per internet, i tindran també cafeteries.

La Central ha complert aquest mes de març quinze anys d'existència. Carlos Feltrinelli ha assegurat que aquesta operació és "molt significativa" perquè permet al grup editorial exportar per primera vegada fora d'Itàlia "la gran experiència que hem desenvolupat al nostre país en l'obertura i gestió de llibreries", ha dit. El grup Feltrinelli té 50 anys d'història i compta amb 104 llibreries a Itàlia.

Aquesta és la segona operació comercial de Feltrinelli a Espanya, després de l'acord al qual va arribar el mes de desembre passat amb l'editorial Anagrama. L'esmentat acord suposa que el grup editorial italià adquirirà progressivament part de l'editorial Anagrama fins d'aquí a cinc anys, i a partir de llavors comptarà amb una part majoritària. En el moment de la firma de l'acord Feltrinelli va adquirir el 10% d'Anagrama i anirà augmentant la seva participació fins al 49% als cinc anys del seu ingrés. Durant aquest període, el control i la direcció editorial estaran a càrrec de Jorge Herralde i Eulalia Gubern i, una vegada complerts els cinc anys, es produirà l'adquisició total de les accions per part de Feltrinelli, excepte una participació "molt minoritària" que mantindrà Herralde.

stats