Publicitat
Publicitat

La Fura dels Baus barreja actors reals i virtuals a la seva versió de 'Terra baixa'

La Fura dels Baus presenta una nova mirada sobre el clàssic d'Àngel Guimerà amb una producció que es podrà veure a la Biblioteca de Catalunya a partir del 22 d'agost

La Fura dels Baus ha convertit Terra baixa, una de les obres més populars del teatre català en un laboratori per experimentar amb interacció entre els actors reals i els virtuals. Carlus Padrissa i Isidro Ortiz són els directors de la Terra Baixa Reload, un projecte sorgit de la pel·lícula dirigida pe Ortiz que TV3 estrenarà l'11 de setembre. El resultat d'aquest procés es podrà veure a la Biblioteca de Catalunya a partir del 22 d'agost durant dues setmanes.

Padrissa i Ortiz han centrat l'obra en el personatge de Marta, que veuen com a precursora de la dona moderna emancipada. Interpretada per l'actriu Marina Gatell, la Marta que han concebut els directors de la Fura és una víctima que no es resigna davant l'abús de l'hereu Sebastià i l'assetjament psicològic dels veïns. Terra Baixa Reload es pregunta, afirmen els directors, si existeix "aquest company ideal o si, en realitat, tot plegat només és un somni de Marta per escapar de la podridura moral que l'envolta". "Marta està envoltada dels seus miserables veïns que responen a l'opressió de l'amo amb la baixesa moral més absoluta, humiliant la Marta pel que representa. Aïllada en el seu món interior, tement l'arribada d'en Sebastià, el seu amo-amant-protector-violador, Marta, a la vora del suïcidi, es casa per obligació amb Manelic, de qui no està enamorada, però ell l'estima i la protegeix deixant-la ser ella mateixa", conclouen Padrissa i Ortiz.

Damunt l'escenari, Marina Gatell estarà acompanyada per Jordi Coromina, Quimet Pla, Mireia Gubianes i Xesco Pintor, mentre que entre els actors virtuals hi ha Francesc Orella, Joan Pera, Ernest Villegas, Mercè Arànega i Roser Casamajor. Els fragments virtuals de Terra Baixa Reload provenen de les gravacions en brut de la pel·lícula.
Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT