Espectacles

Les 5 últimes cites imperdibles de la Mercè (i una de propina)

Manel i l'espectacle piromusical, entre les últimes activitats més destacades

Encara queden moltes activitats per gaudir de la Mercè 2014 fins que finalitzi tota la programació, que en realitat s'allarga fins al dimarts 30 de setembre. Triem cinc cites imperdibles del que queda d'aquesta edició.

  1. Concert de Manel, Txarango i La Troba Kung-fú. Els barcelonins, a punt de tancar la gira d''Atletes, baixin de l'escenari', actuaran al nou escenari de la Mercè a la platja de Bogatell. Després d'ells hi passaran dues bandes de gran èxit, Txarango i La Troba Kung-fú, que clouran el concert cridat a ser el més popular de les festes. Dimarts 23 a les 21.30 h. El mateix dia hi haurà, a l'escenari dels 40 Principales, concert de Dani Martín, Amelia i de Lax'n'Busto, entre d'altres, a l'avinguda Maria Cristina.

  2. La jornada tradicional: grallers, geganters i trabucaires. A les 8 arrenquen a la plaça de la Mercè les Matinades de Grallers per despertar la ciutat. Els trabucaires els prendran el relleu i acompanyaran les autoritats a ofici, a les 10.30 h. A les 12.15 h a la plaça Sant Jaume hi ha l'acte més protocol·lari, amb les autoritats al balcó de l'Ajuntament per veure l'Àliga i els gegants ballant. Els gegants, que la nit anterior han sortit de Carnaval (dia 23, 21 h), aquest matí fan plantada i recorregut pel centre de la ciutat. A les 12.30 h hi ha jornada castellera de les colles de la ciutat a la plaça Sant Jaume. Dimecres 24 de 8 a 15 h.

  3. L 'Orquestra i el Cor del Liceu surten al carrer. Es commemoren els 15 anys de la reobertura del teatre amb un concert a l'avinguda de la Catedral de Barcelona gratuït. El director musical del Liceu, Josep Pons, i Peter Burian com a director del Cor interpretaran els cors i fragments musicals més famosos de la història de l'òpera. Un programa que comptarà amb els cors de Verdi 'Va pensiero', de Nabucco; 'Patria oppressa', de Macbeth; el 'Cor de matadors', de La Traviata; de Wagner els famosos 'Preludi i mort d'Isolda', de Tristany i Isolda, i la 'Marxa i cor de convidats', de Tannhäuser. Dimecres 24 a les 20.30 h. També hi ha concerts de l'OBC aquest dimarts a les 20 i dimecres a les 22 h a l'avinguda de la Catedral, on actuarà dimecres també la Banda Municipal (19.30 h).

  4. Un dia familiar: circ i atraccions. Les activitats al Parc de la Ciutadella i el circ del Castell de Montjuïc tornen a obrir. A la Ciutadella hi ha una reproducció del Saturno Park (el mític parc d'atraccions barceloní);  exhibicions de danses urbanes i espectacles d'humor i dansa, espectacles itinerants i muntatges de llum. Al Castell, un veritable 'dream team' de circ, amb espectacles internacionals, propostes de l'Ateneu de 9 Barris i combinats de circ amb artistes d'Estocolm i catalans. 

  5. Un piromusical especial: 'El somni d'un gegant'. El muntatge d'enguany a l'avinguda Reina Maria Cristina és l'acte de cloenda de les activitats que commemoren el Tricentenari BCN. A més de l'habitual fusió de música i foc, l'espectacle –dirigit per Lluís Danés i amb guió de Toni Soler–, titulat 'El somni d'un gegant', compta amb una banda sonora composta per a l'ocasió i serà un homenatge a la història de Catalunya dels últims 300 anys i un repàs i homenatge als creadors més importants de la cultura catalana. Dimecres 24 a les 22 h.
     
  6. +1: la Cursa de la Mercè. La 36a Cursa de la Mercè se celebrarà el diumenge 28. L'any passat, 17.000 corredors van participar-hi i enguany se n'esperen 18.000, que correran per un circuit urbà de 10 quilòmetres.