MÚSICA
Cultura 04/04/2011

Albert Guinovart obre un cicle de piano a la Pedrera

El cicle 'Gran Piano. D’Albéniz a Guinjoan', mostra a través d’un recorregut d’obres de grans compositors del segle XX i XXI l’existència d’una autèntica escola pianística catalana

Redacció
1 min
Albert Guinovart

BarcelonaExisteix el piano català? Gran Piano. D'Albéniz a Guinjoan és un nou cicle musical de CatalunyaCaixa que mostra a través d’un recorregut d'obres de grans compositors del segle XX i XXI l’existència d’una autèntica escola pianística catalana.

A l’Auditori de la Pedrera es podran sentir sis concerts per a piano que es poden situar en un marc conceptual i estètic que permet parlar de música de piano catalana amb les seves diferents variants estilístiques. El cicle presenta obres de compositors catalans tan diferents estilísticament com són Albéniz, Granados, Mompou, Blancafort, Falla i Guinjoan. Tots ells interpretats pels més destacats pianistes del panorama musical actual, com són Albert Attenelle, Albert Guinovart, Josep Colom, Jordi Masó, Daniel Ligorio i José Menor.

El cicle s’inaugura avui amb el pianista Albert Guinovart, que interpreta la suite pianística Goyescas del compositor Enric Granados. Aquesta suite pianística va ser composada la segona dècada del segle XX a causa de l’entusiasme que Goya va despertar en Granados quan va començar a composar inspirat en els seus quadres.

Els concerts es succeiran al llarg dels mesos d’abril, maig i juny i començaran a les 20 hores. La programació completa és aquesta:

4 d’abril. GOYESCAS d’Enric Granados. Interpreta Albert Guinovart

11 d’abril. IBERIA d’Isaac Albéniz. Interpreta Albert Attenelle

9 de maig. MÚSICA CALLADA de Frederic Mompou. Interpreta Josep Colom

23 de maig. EL PARC D’ATRACCIONS de Manuel Blancafort. Interpreta Jordi Masó

30 de maig. FANTASÍA BÉTICA de Manuel de Falla. Interpreta Daniel Ligorio

6 de juny. VERBUM de Joan Guinjoan. Interpreta José Menor

stats