MÚSICA
Cultura 16/03/2011

El nou disc de La Pegatina aconsegueix més de 7.000 descàrregues en menys de 24 hores

'Xapomelön', el nou disc de la formació de Montcada i Reixac, es pot descarregar gratis des del web de La Pegatina des de la mitjanit d'ahir, cosa que ja han fet més de 7.000 fans del grup

Marta Salicrú
2 min
La Pegatina

BarcelonaEl tercer disc dels rumbers La Pegatina, Xapomelön, ha sortit avui a la venda, i des de la mitjanit d'ahir es pot baixar gratis des del web del grup, "en descàrrega legal", com van anunciar ahir els seus membres en la gala dels Premis Enderrock. I en menys de 24 hores, més de 7.000 fans dels de Montcada i Reixac han aprofitat per fer-se amb l'edició digital gratuïta del disc. Un dada més que confirma el caràcter de fenòmen d'un dels grups estrella de la generació 2.0. catalana, amb 60.000 amics al Facebook i un milió de visites al seu canal de Youtube,

Xapomelön és el tercer disc de La Pegatina. El nom del disc fa referència a una ciutat virtual o imaginària on s’hi parla català, castellà, francès, èuscar i gallec i que està formada per les dues avingudes que ja han conquerit: Al Carrer! (2007) i Via Mandarina (2009, que es pot escoltar a Spotify), els seus dos primers discos. Xapomelön ha estat cuinat i meditat entre juliol de 2010 i febrer de 2011.

L’àlbum es compon de 21 cançons que barregen la rumba urbana de LA PEGATINA amb merengue, ranxera, cúmbia, ska i música disco. Si al segon disc incorporaven acordió i trompeta al seu so, ara és el torn de la bateria.

El disc compta amb col·laboracions de Joan Garriga (La Troba Kung-Fú), Amparo Sánchez (ex Amparanoia), que agafen el relleu de Manu Chao, Che Sudaka, D’Callaos i El Puchero del Hortelano, col·laboradors als seus anteriors treballs.

Amb més de 450 concerts a l'esquena, La Pegatina començaran a presentar Xapomelön a Lleida (18 de març, Sala Cotton), Barcelona (25 i 26 de març, Sala Apolo), Granada (1 d'abril, Sala El Tren), València (5 d'abril, Sala Loco) i Madrid (9 i 10 d'abril, Sala Caracol).

stats