Cinema
Cultura 24/08/2012

Les motos de 'La guerra de les galàxies' ja volen

L'empresa californiana Aerofex treballa des de fa uns anys en un prototip de moto voladora. De moment, s'enlaira fins a quatre metres de distància del terra i pot arribar a una velocitat màxima de 48 km/h

Ara
1 min
El prototip de la moto voladora d'Aeroflex

BarcelonaAl bosc de la lluna d'Endor, que els espectadors van conèixer gràcies a 'El retorn del Jedi', tercera part de 'La guerra de les galàxies', les motos es desplaçaven d'una banda a l'altra volant. Els últims anys, el desert de Mojave ja n'ha vist unes quantes, de motos voladores. Són el prototip en què treballa l'empresa californiana Aerofex.

De moment, s'enlaira fins a quatre metres de distància del terra i pot arribar a una velocitat màxima de 48 km/h. L'empresa assegura que la moto és molt fàcil de pilotar. Reconeix que és menys eficaç i ràpida que un helicòpter però ofereix la possibilitat de volar entre els arbres o creuar ponts per sota. Les principals utilitats d'aquesta moto voladora són el transport de càrregues pesants o l'accés a zones difícils. Aerofex treballa en un segon prototip, que té previst enllestir de cara a l'any que ve.

stats