CINEMA
Cultura 17/12/2010

L'actor Armin Mueller-Stahl rebrà l'Ós d'Or d'honor de la Berlinale

L'actor alemany és el més internacional dels intèrprets vius germans. Va aconseguir la fama fora de les fronteres alemanyes amb 'La capsa de música', de Costa-Gavras

Efe
2 min
L'actor alemany Armin Muller-Stahl

Berlin p { margin-bottom: 0.21cm; } "Armin Mueller-Stahl és un dels grans de l'àmbit germà, de fama internacional i exponent de la versatilitat interpretativa", va destacar en un comunicat el director de la Berlinale, Dieter Kosslick, coincidint amb el 80 aniversari de l'actor. Mueller-Stahl va començar la seva carrera a l'extinta República Democràtica Alemanya (RDA), en els anys cinquanta i seixanta, i després de passar a territori occidental va adoptar una nova dimensió, de la mà de directors com Rainer Werner Fassbinder, a Alemanya, per passar després a l'àmbit internacional amb Costa-Gavras. L'actor ha estat convidat en diverses ocasions a la Berlinale. L'any 1992 va rebre l'Ós de Plata com a millor actor per Utz, i a l'edició de 2006 va formar part del seu jurat internacional.

La 61a edició de la Berlinale, que se celebrarà del 10 al 20 de febrer, obrirà amb la pel·lícula True Grit, d'Ethan i Joel Coen, una reedició del mític Valor de llei que John Wayne va protagonitzar el 1969. El film dels germans Coen es projectarà en la secció oficial, encara que fora de concurs, com també passarà amb diverses de les pel·lícules anunciades, entre elles el documental en 3D Pina, sobre la coreògrafa Pina Bausch, dirigida per Wim Wenders.

També es podrà veure, fora de competició, Coriolanus, el debut com a director de Ralph Fiennes, interpretada per Gerard Butler, Vanessa Redgrave i Brian Cox, a més del mateix Fiennes.

Fins ara s'han anunciat vuit pel·lícules seleccionades per a la secció oficial, entre elles la nord-americana Yelling to the Sky, de Victoria Mahoney, així com l'alemanya Wer wenn nicht wir (If not us, who?) i la germanonord-americana The future i Bizim Büyuk Çaresizligimiz (Our grand despair), en què han participat tres països, Turquia, Alemanya i els Països Baixos. L'últim llargmetratge anunciat per l'organització de la Berlinale en aquest primer lot de pel·lícules és la coproducció britanicoisraeliana Lipstikka, que dirigeix Jonathan Sagall i que protagonitzen Clara Khoury, Nataly Attiya i Habiten Rosenblatt.

stats