Gent
Cultura 16/11/2011

L'actor Jonathan Rhys-Meyers, condemnat a França per ultratge a la policia

El protagonista de la sèrie 'Els Tudor' ha sigut condemnat a un mes de presó exempt de compliment i a una multa de mil euros per un incident que va provocar en estat d'embriaguesa l'any 2009 a l'aeroport Charles de Gaulle

Efe
2 min
L'actor Jonathan Rhys-Meyers, protagonista de la sèrie 'Els Tudor'

París p { margin-bottom: 0.21cm; } L'actor britànic Jonathan Rhys-Meyers ha sigut condemnat aquest dimecres a un mes de presó exempt de compliment i a una multa de mil euros per haver ultratjat policies francesos. Els fets van tenir lloc l'any 2009 a l'aeroport parisenc Charles de Gaulle. Rhys-Meyers, en estat d'embriaguesa, va agredir un cambrer de l'aeroport i li va provocar ferides que li van causar una jornada de baixa. Posteriorment, l'actor va insultar els policies que tractaven de controlar-lo. Segons figura en el sumari del judici, Meyers, que es trobava en un estat d'"agressivitat extrema", va amenaçar els agents. “Donaré un milió de dòlars per fotre't la vida, et destruiré a tu i a la teva família”, els va etzibar.

Posteriorment, l'actor va demanar perdó als agents i va arribar a un acord amb les víctimes, per la qual cosa van retirar la denúncia. Per aquest motiu, el judici es va restringir al cas d'ultratge als agents.

L'intèrpret de 34 anys, protagonista de la sèrie Els Tudor i de pel·lícules com Match point, de Woody Allen, no va assistir a la lectura del veredicte que ha tingut lloc en el Tribunal de Bobigny, als afores de París. La pena imposada és una mica inferior a la sol·licitada per la fiscalia, que demanava un mes de presó exempt de compliment i 2.000 euros de multa.

L'advocat de la defensa va presentar com a atenuant els problemes del seu client amb l'alcohol en el moment que es van produir els fets, i que ja ha superat. El lletrat va descriure Rhys-Meyers com "una persona fràgil" que estava vivint una època de molt èxit professional, la qual cosa li va despertar certs temors.

L'intèrpret ja havia sigut arrestat l'any 2007 en estat d'embriaguesa a Irlanda.

stats