Música

Perillosos per la cultura del país

Lady Gaga, Katy Perry i Take That, a la "llista negra" de la censura xinesa

Alguns temes de Simple Plan, Britney Spears i Backstreet Boys també són a la llista de cançons que s'han de retirar de la xarxa abans del 15 de setembre

El ministeri de Cultura de la Xina ha publicat , per tercera vegada des de començament d'any , una llista de 100 cançons que estaran prohibides per compartir a la xarxa del país asiàtic , entre les quals figuren cançons com "Judes", de Lady Gaga; " Last Friday Night", de Katy Perry, o quatre èxits de Take That També hi ha  melodies de grups com Owl City , Simple Plan i Natalie Walker , així com "Burning Up", de Britney Spears, i " I Want It That Way", de Backstreet Boys , que s'han de retirar de la xarxa abans del 15 de setembre.

Segons un comunicat del ministeri al seu web oficial , les cançons no compleixen el reglament necessari i " perjudiquen la seguretat cultural del país " , eufemismes amb què les autoritats xineses solen censurar cançons que tenen continguts  considerats massa eròtics o de "mal gust " La llista conté també moltes cançons xineses i taiwaneses , així com algun èxit del Japó .

Al gener , les autoritats xineses de Cultura ja van publicar una llista semblant , que aleshores  va vetar vuit melodies de Christina Aguilera , quatre de Kylie Minogue , cinc d'Eminem i tres de Bruno Mars , entre altres artistes . I  al març , una altra llista  negra  prohibia a la xarxa xinesa "Hold My Hand", de Michael Jackson, tres cançons d' Avril Lavigne (que en alguna ocasió ha actuat a la Xina) i fins a quatre melodies en espanyol: " Soledad" " En paz descanse" "Alguien te hará llorar"  i " Aire" , del grup texà Intocables .

La Xina és el país amb més internautes del món , gairebé 500 milions, però també és un dels que exerceix més control sobre els continguts de la xarxa .
Moltes vegades , però, aquesta censura escassos efectes pràctics , i aquestes cançons prohibides  es continuen sentint a les ràdios del país o es poden descarregar  amb facilitat des de webs nacionals o d'altres països .