Música
Cultura 08/12/2010

Lady Gaga es corona reina dels inadaptats

La diva electropop novaiorquesa repassa exhaustivament el seu material editat en un xou de dues hores amb múltiples canvis de vestuari

Marta Salicrú
2 min
Lady Gaga

BarcelonaLady Gaga va convèncer. Els 18.000 fans que omplien el Palau Sant Jordi en el seu debut a Barcelona van aplaudir cada cançó, modelet, coreografia i discurs que l'artista novaiorquesa va oferir en el marc de The Monster Ball Tour.

Amb un repertori que va repassar exhaustivament els seus dos únics treballs, amb l'afegit de les inèdites "Glitter and Grease" i "You and I", l'avançament del seu proper àlbum, que presenta en aquesta gira, Gaga va fer gala de princesa del pop del nou mil·lenni durant dues hores amb un xou entretingut amb bones coreografies (l'acompanyaven una dotzena de ballarins) i una escenografia i un vestuari extravagants d'acord amb l'estètica de The Haus of Gaga: la diva va ser una monja BDSM, una núvia de cel·lofana i una caputxeta vermella amb muscleres en una ciutat de neó, un bosc i en el seu enfrontament amb el monstre de la fama, al final de l'espectacle.

El xou, que baixava d'intensitat quan la diva interpretava les cançons més fluixes del repertori i en els moments en què Gaga oficiava monòlegs als seus fans instant-los a no deixar-se trepitjar pel fet de ser diferents –ella insisteix a projectar una imatge dels seus nombrosos seguidors com una colla d'inadaptats, i ven això mateix referit a ella mateixa, tot i la seva popularitat global–, va tenir els seus millors moments quan Gaga va interpretar els seus grans èxits, "Telephone", "Alejandro", "Pokerface", "Paparazzi" i "Bad Romance". El problema del setlist va ser que encara té massa talls que només funcionen per omplir, però recordem que només té un llarg al mercat.

La novaiorquesa –que va desplegar una en general ovacionada bandera espanyola i va pronunciar algunes frases en castellà, tot i dirigir-se al públic generalment en anglès– es va revelar com una intèrpret dedicada als seus fans que encara conserva la capacitat d'emocionar-se amb les mostres de devoció que aquests li dediquen. O, si més no, de fingir-ho de manera convincent.

stats