Música
Cultura 15/05/2012

Vetat el concert de Lady Gaga a Indonèsia per la pressió de radicals islamistes

La policia indonèsia ha cancel·lat el concert més gran de la gira asiàtica de la cantant davant la pressió de grups islamistes radicals, que consideren que la diva professa "la fe de Satanàs". Havia de ser el 3 de juny i ja se n'havien venut 60.000 entrades

Efe
1 min
Lady Gaga actuarà el 6 d'octubre al Palau Sant Jordi

JakartaLady Gaga no podrà actuar a Jakarta, la capital d'Indonèsia, el proper 3 de juny. Tot i que formava part de la seva gira asiàtica –era el concert amb més capacitat i ja se n'havien venut 60.000 entrades–, la policia indonèsia ha decidit cancel·lar l'actuació per la pressió que grups islamistes radicals portaven fent des de feia dies per evitar que la diva del pop no cantés a Jakarta. Aquests grups havien manifestat que Lady Gaga professa "la fe de Satanàs" i que la seva forma de vestir i les seves actuacions suposen "una provocació".

El Front de Defensors de l'Islam (FPI), una organització radical del país, va alertar la setmana passada que els seus membres tenien previst acudir a l'aeroport internacional de la capital per rebre la cantant i impedir la seva actuació, i que en cas de fracassar s'infiltrarien entre el públic perquè marxessin.

Alguns polítics indonesis com Ahmad Basah, membre de la comissió d'afers legals del Parlament, han criticat la cancel·lació del concert.

stats