Cultura 13/04/2011

L'aixovar de Tutankamon, al metro del Caire

L'arqueòleg Salah Mohamed ha trobat, dins d'una maleta, quatre peces que van desaparèixer del Museu Egipci durant la revolució del 25 de gener

Efe
1 min
Una de les estatuetes funeràries recuperades

El CaireL'arqueòleg Salah Mohamed ha recuperat quatre peces de l'aixovar de Tutankamon que havien estat robades del Museu Egipci durant la revolució del 25 de gener. La troballa ha estat totalment casual: l'arqueòleg ha trobat les peces dins d'una maleta abandonada en una estació de metro del Caire quan anava a la feina.

Les peces són una estàtua de fusta daurada de Tutankamon –representa al faraó dempeus sobre una barca i llançant un arpó–, la trompeta de bronze del faraó, un fragment del seu vano i una de les deu estatuetes dels nobles Yuya i Tuya. Les obres més malmeses seran restaurades abans de tornar-se a exposar al museu, segons ha anunciat el ministre d'Estat d'Antiguitats, Zahi Hawas, que també ha explicat que el museu registrarà les obres recuperades. "Si teniu una peça a casa, mai aconseguireu vendre-la i ningú us la comprarà", ha afegit.

El Consell Suprem d'Antiguitats, que vetlla pel patrimoni històric, ha demanat públicament als lladres que retornin les peces; també ha anunciat que es prendran noves mesures per protegir els monuments de l'antic Egipte.

Les troballes se sumen a la recuperació de l'estàtua del faraó Akenaton, la setmana passada; el nebot d'un professor de la Universitat Americana del Caire la va trobar en un contenidor d'escombraries de la plaça Tahrir mentre participava en una manifestació.

stats