ÒPERA
Cultura 23/04/2012

L'ànima del Liceu vibra en un concert sense protestes

Javier Pérez Senz
2 min
La pantalla gegant va tenir èxit perquè les entrades per al concert s'havien esgotat.

La iniciativa dels treballadors del Liceu d'organitzar un gran concert líric per agrair el suport d'aficionats, abonats i mecenes davant la crisi econòmica i de gestió que viu el teatre, ha tingut la millor resposta ciutadana possible: un teatre ple com un ou i molts ciutadans i turistes que van poder seguir el concert a través d'una pantalla gegant instal·lada a la Rambla. Va triomfar l'òpera, per l'entrega dels cantants, dels directors, del cor, de l'orquestra, dels tècnics i també del públic, és a dir, de totes les parts que formen l'ànima del Liceu.

Durant unes hores, els treballadors van deixar de banda les seves reivindicacions -això sí, a l'entrada es van repartir octavilles demanant la dimissió del director general del Liceu, Joan Francesc Marco- i van donar tot el protagonisme a l'òpera. Els quatre directors musicals que ha tingut el teatre des de la seva reinauguració el 1999 -Bertrand de Billy, Sebastian Weigle, Michael Boder i Josep Pons, que assumirà el càrrec la temporada que ve- van dirigir un suculent programa d'àries i escenes corals, amb un magnífic planter de veus solistes: les sopranos Ainhoa Arteta, Cristina Obregón i Linda Watson; les mezzos Karine Deshayes i Ildikó Komlósi; el tenor Roberto Alagna, i els barítons Joan Pons i Carlos Álvarez.

Ambient de festa, dins i fora del teatre, amb ovacions entusiastes d'un públic còmplice dels artistes i treballadors del teatre. Dos expresidents de la Generalitat, Pasqual Maragall i José Montilla; l'alcalde Xavier Trias; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el regidor de Cultura, Jaume Ciurana, entre altres autoritats, van seguir un intens programa que va superar les dues hores i mitja i va incloure la projecció de vídeos -va destacar l'enviat per Rolando Villazón- i les actuacions sorpresa del pianista Lang Lang i del compositor i també pianista Albert Guinovart, sota la batuta de Guerassim Voronkov. La festa va concloure a tocar de les tres de la tarda amb el famós Al·leluia d' El Messies , de Händel, dirigit per José Luis Basso.

stats