Cultura 18/12/2012

L'artista egípcia Iman Issa guanya el primer premi Han Nefkens Macba d'art contemporani

El guardó està dotat amb 50.000 euros, 30.000 dels quals aniran destinats a la producció d'una obra que s'exposarà a l'espai públic de Barcelona el 2013

Ara
1 min
L'artista egípcia Iman Issa / SANTOS ROMÁN

BarcelonaLa jove artista egípcia Iman Issa (el Caire, 1979) ha estat la guanyadora de la primera edició premi Han Nefkens Macba d'art contemporani. Dels 50.000 euros amb què està dotat el premi, 30.000 aniran destinats a la producció d'una obra que es podrà veure a l'espai públic de Barcelona l'any que ve. L'artista, que prendrà contacte per primera vegada amb la ciutat aquesta setmana, tindrà llibertat l'hora triar el contingut i el format amb què representarà les seves experiències a la capital catalana. La noció de monument i la seva vigència en la societat actual és un dels eixos principals del treball d'aquesta creadora.

El guardó concedit a Iman Issa, que viu i treballa entre el Caire i Nova York, representa l'interès de la Fundació Han Nefkens i el Macba per la jove creació contemporània i per l'art contemporani del Nord d'Àfrica i el Pròxim Orient.

El jurat va seleccionar Iman Issa per unanimitat perquè "ha sabut dotar la seva obra amb una maduresa crítica i visual poc freqüent en artistes de la seva generació"; perquè "és capaç d'emprar diversos mitjans i tècniques amb gran habilitat i un sentit formal molt treballat" i perquè "és capaç de representar temes polítics i històrics amb una gran profunditat però fugint de convencionalismes i tòpics d'episodis com la Primavera Àrab".

El jurat de la primera edició del premi Han Nefkens Macba d'art contemporani estava format per Han Nefkens, escriptor i col·leccionista holandès resident a Barcelona; Bartomeu Marí, director del Macba; Iwona Blazwik, directora de la galeria White Chapel de Londres; el comissari i crític d'art brasiler Adriano Pedrosa i la comissària i activista libanesa Christine Tohmé.

stats