ART
Cultura 03/12/2012

L'artista minimalista Enric Ansesa exhibeix la seva obra recent a Barcelona

L'exposició 'Persistències' estarà oberta al públic fins al proper 10 de gener

Efe
1 min
L'exposició 'Persistències', d'Enric Ansesa a la sala Imaginart

BarcelonaL'artista minimalista gironí Enric Ansesa exhibeix la seva obra més recent a la galeria barcelonina Imaginart en l'exposició 'Persistències', que estarà oberta al públic fins al pròxim 10 de gener. La mostra està composta per 14 obres de mitjà i gran format realitzades durant els últims anys que, segons el director d'Imaginart, Benito Padilla, "beuen a les fonts de Lucio Fontana, del minimalisme, del espacialisme".

El filòsof i crític d'art Arnau Puig considera que l'obra de Ansesa es caracteritza per una estètica minimal, personalitzada i amb significat, i remarca que l'artista ha sabut mantenir "l'empenta creativa emocional inicial" a l'hora que ha sabut recollir, sota una òptica menys conceptual, els vaivens de la realitat generadora de la creativitat plàstica.

Format en la confrontació entre el radicalisme del concepte i el respecte al coneixement històric, l'obra està marcada per l'ús i la investigació del negre i les seves interrelacions. Ansesa utilitza el negre com un camp d'energia del qual surten elements cal·ligràfics, signes, textures, matèries i fins i tot collages. Ansesa ha estat present en el procés de recuperació democràtica i ha format part de la constitució de l'Assemblea Democràtica d'Artistes (ADAG) i de l'Associació d'Artistes Visuals (AAVV). La seva obra és present en col·leccions públiques i privades d'Europa i Amèrica, i avui està considerat com un dels principals representants de la generació oculta.

stats