Cultura 05/05/2012

L'artista pinta totes les imatges del diari de demà

Miquel Barceló serà l'autor de totes les imatges que apareixeran al diari de demà diumenge, de la portada fins a la contraportada. L'Àfrica, continent on ha passat llargues temporades, serà el Tema del Dia.

L.s.
2 min

BARCELONA.La redacció de l'ARA es convertirà durant tot el dia en un taller de Miquel Barceló. Amb motiu de l'edició especial que el diari dedica demà a la seva obra, l'artista ha tret de l'arxiu els quaderns de dibuixos que ha fet a l'Àfrica des dels anys 90. Sortiran a la llum algunes aquarel·les inèdites i en crearà de noves in situ .

El mallorquí es traslladarà des de París fins a la redacció de l'ARA per supervisar l'edició de les imatges i fer les últimes pinzellades -i si ho requereix l'actualitat, també els últims dibuixos- d'un diari que, de dalt a baix, portarà la signatura de Barceló. La portada és una imatge icònica que fusiona la cara del pintor amb la silueta del continent africà. Amb aquest diari especial, l'ARA no només vol acostar al gran públic l'obra d'un dels artistes més importants d'Europa, sinó que a través de les seves obres africanes es posaran damunt la taula els temes més calents del present i el futur del continent africà. Bru Rovira, inspirat pels Quaderns d'Àfrica de Barceló, oferirà un retrat literari de la situació al Sahel a través d'un professor que ha de dibuixar sobre la sorra. El filòsof Pep Subirós descobrirà els temes i motius que interessen als artistes i arquitectes africans. Qüestions com els reptes polítics i bèl·lics que encara li queden al continent, la recent aparició de les classes mitjanes, l'augment de noves fonts de recursos i, fins i tot, la situació dels africans a Catalunya, seran aspectes que el diari resseguirà al llarg del Tema del Dia.

La resta d'imatges del diari, però, també seran obra recent del pintor. La incògnita que descobriran els lectors és com il·lustrarà el mallorquí el comiat de Pep Guardiola, el congrés del PP català o les eleccions franceses.

stats