Art
Cultura 17/02/2011

Un autoretrat de Warhol se subhasta per 12,8 milions d'euros a Christie's

L'obra 'Tres ics' de Miquel Barceló també s'ha venut per un preu rècord, 1,6 milions d'euros

Efe
1 min
Autoretrat d'Andy Warhol

LondresL'autoretrat del 'pare del pop-art', una obra que data de 1967, s'ha subhastat a la casa Christie's de Londres per 10,8 milions de lliures (12,8 milions d'euros). L'obra de Warhol formava part d'una col·lecció privada des de 1974 –l'actual propietari l'havia comprat al galerista de Nova York Leo Castelli– i Christie's l'havia tassada entre 3,6 i 6 milions d'euro, però les espectatives s'han superat.

L'obra completa la col·lecció d'onze retrats gegants de Warhol, que va elaborar originàriament per al pavelló d'Estats Units de l'Expo de Montreal de 1968. Qualificada com "una de les imatges més representatives i mítiques de l'artista", Warhol recolza la mà a la cara i es presenta com un observador per excel·lència. Warhol s'apropa a les seves pròpies icones, com el retrat de Marilyn.

Les dimensions de l'obra, 1,8 mestres quadrats, evidencien el gran moment que vivia l'artista, de gran confiança envers el seu treball –era la figura més important del pop-art–, i de consolidació com a celebritat.

A la subhasta d'art de postguerra i art contemporani, l'artista Miquel Barceló també ha establert un rècord de preu de venda. La seva obra Tres ics, part d'una sèrie feta el 1999 que s'inspira en la tauromàquia, s'ha venut per 1,6 milions d'euros. Hi recrea una plaça de braus, com una piscina de calma enganyosa, al mig de la qual apareixen el torero, la muleta i el toro.

Christie's ha subhastat obres de Martial Raysse, Jeff Koons, Gerhard Richter i Anselm Kiefer, entre d'altres.

stats