Presentació literària
Cultura 17/12/2010

Aforismes tacats d'art

Hi ha llibres que no desentonarien en museus de parets blanques i esperit contemporani: és el cas del volum d'aforismes del poeta Lawrence Ferlinghetti que es presenta aquesta tarda a la llibreria La Central del carrer Mallorca.

Jordi Nopca
1 min
A Ferlinghetti li agrada ballar

BARCELONA"La poesia és la distància més curta entre dos éssers humans". "La poesia: la roba interior de l'ànima". "Un poema és un instant fosforescent que il·lumina el temps". Aquests són alguns dels aforismes que es poden llegir a ¿Qué es la poesía?, que Edicions de l'Eixample acaba d'editar en un format luxosíssim amb una trentena d'obres de Frederic Amat incorporades. Serà l'artista mateix qui s'encarregui de presentar el llibre aquesta tarda a La Central del número 237 del carrer Mallorca, juntament amb l'escriptor, filòsof i professor Rafael Argullol.

De Lawrence Ferlinghetti només hi haurà els versos: l'autor, l'últim supervivent de la generació beat, viu actualment a San Francisco i ultima la segona part d'Americus. El poeta i llibreter nord-americà, que en un altre dels aforismes diu que la poesia "aconsegueix mantenir la mort acorralada", està encantat amb el llibre que ha editat Edicions de l'Eixample.

stats