CULTURA
Cultura 16/04/2011

Els Lax'n'Busto celebren 'simfònics' el seus 25 anys d'història

El Liceu ha acollit el concert d'un dels grups de referència del rock català en el marc del XXII Festival de Guitarra

Acn
2 min
Lax'n Busto

BarcelonaEls Lax'n'Busto han presentat aquest divendres el seu darrer disc 'Simfònic' en un concert ben especial que ha servit també per celebrar els 25 anys d'història del grup del Vendrell. El Gran Teatre del Liceu ha estat el marc de luxe per acollir el recital que s'emmarca en la XXIIa edició del Festival de Guitarra de Barcelona. Amb l'Orquestra de Cambra de l'Empordà, la banda ha aconseguit convèncer els seus seguidors amb una oferta més eclèctica que fusiona les seccions de corda i vent amb el seu estil rock de tota la vida. D'aquesta manera, a banda del repertori del nou àlbum, el grup també ha inclòs clàssics 'La meva terra és el mar', 'Júlia', 'Llença't' o un més que oportú 'Les nits al Liceu'.

Lax'n'Busto han aconseguit fer realitat una idea "engrescadora" que els acompanyava de feia temps. El resultat és 'Simfònic', un disc que ha comptat amb arranjaments musicals signats per Pepe Bardagí, Josep Maria Duran, Juan Méndez, Clàudia Bardagí i Joan Albert Amargós. Es dóna el cas que Amargós, nominat als Premis Grammy l'any 2008 en la categoria de millor composició clàssica, ha estat l'encarregat de dirigir l'orquestra en el concert d'aquesta nit i a més ha estat el responsable de coordinar l'elecció de músics i arranjadors.

Segons explica el grup al seu web oficial, el repertori escollit "vol homenatjar d'alguna manera les cançons que sovint no han pogut formar part del repertori del grup en el context habitual d'un concert de rock". Amb la incorporació dels arranjaments i l'orquestra doncs, els temes "agafen una dimensió que no havien projectat fins ara". Els integrants dels Lax'n'Busto són Jimmy Piñol, bateria i també alcaldable en aquestes municipals per la formació Junts pel Vendrell, que suma a ERC; Reagrupament i Democràcia Catalana; Jesús Rovira (baix), Pemi Rovirosa (guitarra), Cristian Gómez (guitarra), Eduard Font (teclats) i el cantant Salva Racero, que va substituir l'any 2006 l'anterior líder del grup, Pemi Fortuny.

stats