Publicitat
Publicitat

MÚSICA

Els Lax'n'Busto omplen el Liceu del seu repertori simfònic

El grup ha celebrat 25 anys d'història amb un concert especial dins el Festival de Guitarra

Els Lax'n'Busto han presentat aquest divendres el seu darrer disc Simfònic en un concert ben especial que ha servit també per celebrar els 25 anys d'història del grup de El Vendrell. El Gran Teatre del Liceu ha estat el marc de luxe per acollir el recital que s'emmarca en la XXIIa edició del Festival de Guitarra de Barcelona. Amb l'Orquestra de Cambra de l'Empordà, la banda ha aconseguit convèncer els seus seguidors amb una oferta més eclèctica que fusiona les seccions de corda i vent amb el seu estil rock de tota la vida. D'aquesta manera, a banda del repertori del nou àlbum, el grup també ha inclòs clàssics La meva terra és el mar, Júlia, Llença't o un més que oportú Les nits del Liceu.

Lax'n'Busto han aconseguit fer realitat una idea "engrescadora" que els acompanyava de feia temps. El resultat és Simfònic, un disc que ha comptat amb arranjaments musicals signats per Pepe Bardagí, Josep Maria Duran, Juan Méndez, Clàudia Bardagí i Joan Albert Amargós. Es dóna el cas que Amargós, nominat als Premis Grammy l'any 2008 en la categoria de millor composició clàssica, ha estat l'encarregat de dirigir la orquestra en el concert d'aquesta nit i a més ha estat el responsable en coordinar l'elecció de músics i arranjadors.

Segons explica el grup al seu web oficial, el repertori escollit "vol homenatjar d'alguna manera les cançons que sovint no han pogut formar part del repertori del grup en el context habitual d'un concert de rock". Amb la incorporació dels arranjaments i l'orquestra doncs, els temes "agafen una dimensió que no havien projectat fins ara". Els integrants dels Lax'n'Busto són Jimmy Piñol, bateria i també alcaldable en aquestes municipals per la formació Junts pel Vendrell, que suma a ERC; Reagrupament i Democràcia Catalana; Jesús Rovira (baix), Pemi Rovirosa (guitarra), Cristian Gómez (guitarra), Eduard Font (teclats) i el cantant Salva Racero qui va substituir l'any 2006 l'anterior líder del grup, Pemi Fortuny.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT