Publicitat
Publicitat

Música

La mostra ofereix un centenar d'obres sobre paper del 'beatle'

Una exposició de dibuixos de Lennon celebra el seu aniversari a Nova York

Una exposició de dibuixos, gravats i litografies elaborats pel "beatle" John Lennon (1940-1980) celebra des d'avui a Nova York l'aniversari del naixement del músic, que hauria complert 71 anys el proper 9 d'octubre

Sota el títol Gimme Some Truth (Dóna'm una mica de veritat), la mostra acull un centenar d'obres sobre paper, entre les quals n'hi ha diverses amb tints eròtics, segons ha explicat  una portaveu de Legacy Productions, l'entitat que organitza l'exposició al costat de la vídua de Lennon, Yoko Ono.

"Alguns dels dibuixos pertanyen a una col.lecció que Lennon va realitzar amb motiu del seu casament amb Ono, i van ser controvertits en el seu moment pel seu contingut eròtic, encara que avui ja no resulten escandalosos", ha dit una de les responsables de l'organització, Madeleine Schwartz.

El títol de l'exposició és un homenatge a una de les cançons protesta de l'àlbum Imagine (1971) de Lennon. Totes les obres estan a la venda per entre 200 i 20.000 dòlars (149 i 14.900 euros), però els que només vulguin contemplar poden fer-ho de forma gratuïta o a canvi d'un donatiu de 2 dòlars (1,4 euros), que es destinarà a l'organització benèfica Citymeals-on-Wheels, dedicada a subministrar aliments a gent gran de Nova York, ha indicat l'organització.

Encara que la seva faceta artística és menys coneguda que la musical, Lennon es va formar com a artista plàstic: abans d'esdevenir un Beatle va iniciar estudis de belles arts a l'escola d'art i disseny de Liverpool (Regne Unit), la seva localitat natal.

Lennon va morir el 8 de desembre de 1980 enfront al seu domicili a l'edifici Dakota, a Nova York, després de rebre vuit trets de Mark David Champan, que encara compleix condemna per això. També amb motiu de l'aniversari del naixement de Lennon, Ono es desplaçarà a Reykjavík el 9 d'octubre per encendre, com va fer l'any passat, la torre Imagine Peace, en memòria del músic.

Les

Més continguts de

le
PUBLICITAT
PUBLICITAT