Lletres

Leonard Cohen, premi Príncep d'Astúries de les lletres

La candidatura del cantautor canadenc s'ha imposat als altres finalistes, els escriptors Alice Munro i Ian McEwan

E l cantautor Leonard Cohen ( Montreal, 1934) ha estat guardonat amb el premi Príncep d' Astúries de les lletres 2011 , que es fa públic a Oviedo . La candidatura de Cohen s'ha imposat a la de l'escriptota també canadenca Alice Munro i a la de l'anglès Ian McEwan, que eren els tres finalistes de l'edició d'enguany.

Tot i que la trajectòria més coneguda de
l' artista canadenc està vinculada a la seva faceta de músic i cantant , Cohen és també poeta i novel·lista , cosa que l' ha portat a ser reconegut pel jurat . Leonard Cohen, que també va ser candidat aquest any al premi Príncep d'Astúries de les arts per la seva faceta de cantant, ha publicat obres de poesis com Flores para Hitler, Los hermosos vencidos o Comparemos mitologías . També és autor d'obres en prosa, com El juego favorito.

La decisió es farà pública aquest migdia a l'Hotel de la Reconquista d'Oviedo , on es convoca anualment els guardons de la Fundació Príncep d' Astúries i que aquest any arriben a la seva 31a edició .

El guardó, que l'any passat va recaure en l'escriptor libanès Amin Maalouf, reconeix a les persones la tasca creadora o d'investigació representi una contribució rellevant a la cultura universal en els camps de la literatura o de la lingüística. José Hierro, Delibes, Vargas Llosa, Cela, Bousoño, Álvaro Mutis, Günter Grass, Augusto Monterroso, Francisco Ayala, Doris Lessing, Arthur Miller, Susan Sontag, Claudio Magris, Nélida Piñón, Paul Auster, Amos Oz, Margaret Atwood i Ismail Kadaré , entre altres, estan també en possessió d'aquest guardó.

La lectura de la decisió serà a les 12.00 hores, i el lliurament dels premis serà a la tardor al teatre Oviedo Campoamor, presidida pel príncep Felip de Borbó. Cada un dels vuit guardons està dotat amb 50.000 euros i l'escultura creada expressament per Joan Miró.