CINEMA
Cultura 06/11/2011

Leonardo DiCaprio, l'actor que pren més riscos

Al gener s'estrenarà 'J. Edgar', el 'biopic' de Clint Eastwood sobre el primer director de l'FBI, que el torna a convertir en un personatge lleig, incòmode i antiheroi

Ara
1 min
Leonardo di Caprio a 'J.Edgar'

BarcelonaPer transformar-se en el vell J. Edgar Hoover, Leonardo DiCaprio havia de seure i aguantar un maquillatge d'hores que li afegís taques, dents grogues i calvície. I a més, l'actor es passa tot el metratge de la pel·lícula J. Edgar, de Clint Eastwood, –el biopic del qui va ser el primer director de l'FBI, i que va sobreviure set presidents dels EEUU– suant sota la llum implacable del quarter general de l'FBI. El paper al film també li va comportar haver-se d'aprendre llargs monòlegs que havia de dir amb la cadència vertiginosa de Hoover. I, a més, DiCaprio, que sempre va acompanyat de models precioses a la vida real, allà havia de lluitar agressivament contra un home i després fer-li un petó. Ah, i portar un vestit.

The New York Times demostra amb un reportatge com Leonardo DiCaprio és un dels pocs actors a qui agrada prendre riscos, sense por. S'ha encarat a papers que fins i tot defugen els que aspiren a atreure l'atenció dels acadèmics dels Oscars. Lleig i antiheroi? Mr. DiCaprio accepta. "Quan no puc definir immediatament el personatge i té un element de misteri i molt camp per explorar, és quan dic 'sí'", diu l'actor, de 36 anys. "M'agraden els personatges complicats".

El productor del film J. Edgar, que s'estrenarà a Espanya al gener, afegeix: "Hollywood vol encasellar els actors. Per resistir això, has de fer eleccions difícils. Molta gent té por", afirma en el llarg reportatge de The New York Times.

stats