Cultura 28/11/2011

L'èpica emocional de Fleet Foxes triomfa al Primavera Club de Barcelona

La banda nord-americana ha repassat els seus dos àlbums i ha posat el públic de l'Auditori dempeus

Acn
1 min
Fleet foxes

BarcelonaEls aclamats Fleet Foxes han posat aquest diumenge dempeus el públic que ha assistit a l'Auditori de Barcelona en el marc del festival Primavera Club de Barcelona. La banda nord-americana ha fet gala de la seva èpica emocional i ha repassat els seus dos àlbums Fleet Foxes (2008) i Helplessness Blues (2011) amb un pop-folk de gran intensitat, un estil que els ha convertit en un grup revelació d'aquests darrers anys.

Fleet Foxes saben com dominar els temps i han ofert un directe amb cançons més animades i altres més melancòliques on han convergit diferents sons ambientals. Els teloners Vetivet han creat interès entre els assistents al concert, ansiosos de veure Fleet Foxes en directe. La banda ha defensat un interessant folk amb temes intimistes i atractius. Després d'una hora de concert han aparegut a l'escenari els Fleet Foxes davant una pantalla que anava projectant imatges oceàniques.

El grup ha presentat les cançons dels seus dos discos que tenen com a comú denominador i és que no segueixen una línia clàssica de melodia i tornada, melodia i tornada, sinó que estan en constant evolució. Així, en una mateixa cançó es podia apreciar els Fleet Foxes més pròxims als animats The Beach Boys i en altres als més melancòlics Red House Painters, Elliott Smith o Nick Drake.

Les cançons més aclamades han estat les del primer disc, que ja s'han convertit en clàssics de la música, com per exemple White winter hymnal, Ragged wood, He doesn't know why o Blue ridge mountains. Del darrer disc, també han interpretat Battery kinzie o la intensa Helplessness Blues.

stats