Cinema
Cultura 24/02/2012

L'equip de 'Chico i Rita' viu el somni del nominat a Los Angeles

Javier Mariscal i Fernando Trueba participen en un col·loqui organitzat per l'Acadèmia de Hollywood amb els directors de les pel·lícules d'animació nominades a l'Oscar. El dissenyador afirma que milloraria l'estètica de l'estatueta dels Oscars afegint-li "un polla ben posada".

Efe
3 min
Fernando Trueba i Javier Mariscal

Los AngelesGuanyi o perdi l'Oscar diumenge, l'equip de 'Chico i Rita' viu a Los Angeles el somni dolç del candidat a la prestigiosa estatueta, un honor que li ha permès ser el protagonista d'un esdeveniment a l'Acadèmia de Hollywood. Fernando Trueba i Javier Mariscal van aterrar dimecres a la ciutat californiana amb la resta de l'expedició espanyola que els acompanya en la recta final de la carrera pel premi de millor pel·lícula d'animació pel qual competeixen amb 'Rango', 'El gat amb botes', 'Kung Fu Panda 2' i 'Un gat a París'.

Ni el llarg viatge, ni el canvi horari, ni les exigències d'una ajustada agenda d'activitats semblen haver fet efecte en els responsables del film, que van exhibir ahir a la nit el seu sentit de l'humor en un col·loqui organitzat a la seu de l'Acadèmia, a Beverly Hills, on van participar amb directors de les pel·lícules rivals. "Si es parla de temes molt tècnics ens agafaran en calçotets, però si és de crear emoció i explicar històries aquí hi ha el gran mestre Fernando, que amb la seva mirada de cinemascop sap més que ningú", ha comentat un bromista Mariscal en declaracions a Efe. El famós artista i dissenyador valencià s'ha mostrat entusiasmat pel fet de poder experimentar en primera persona i a la meca del cinema què suposa ser un candidat a l'Oscar, tot i que ha confessat tenir la sensació d'estar com "un elefant en una terrisseria".

Mà a mà amb Mariscal, Trueba ha posat davant les càmeres i ha atès la premsa nord-americana amb l'experiència del que ja té una estatueta en el seu poder, per 'Belle Epoque' (1992). "Ara és diferent, tens una altra edat, han passat 18 anys, véns amb un altre grup de gent, estàs en una altra categoria, tot és diferent i a la vegada hi ha coses familiars", ha dit el cineasta, que ha estat interromput per Mariscal, el qual ha revelat que Trueba vestirà en la cerimònia el mateix vestit que va lluir quan va recollir la seva anterior cerimònia. "Això sí, m'han retocat l'esmòquing de fa 18 anys perquè m'he aprimat una mica", ha aclarit Trueba, el qual ha destacat el mèrit de Mariscal, codirector del film. "Aquest tipus fa la seva primera pel·lícula i el nominen a l'Oscar", ha afirmat Trueba amb complicitat.

Mariscal no ha amagat la seva perplexitat per l'èxit de 'Chico i Rita'. "Aquesta sensació a mi m'encanta, perquè jo estava convençut que era impossible, que en la vida l'Acadèmia de Hollywood ens podria escollir", ha manifestat el dissenyador, per a qui "el somni americà torna a funcionar". "Penso que si jo fos americà i hagués començat com a Espanya sota d'un pont podria haver acabat sent el president. És com molt democràtic que estiguem competint amb prop de 7,4 milions d'euros contra pressupostos de més de 300 o 400 milions d'euros", va indicar Mariscal.

Malgrat haver arribat tan lluny, les opcions de victòria del film diumenge són escasses i d'això en són conscients tant Trueba com Mariscal, que aposta per "improvisar" en cas de triomf, cosa que no descarta l'actor Antonio Resines, productor associat de 'Chico i Rita'. "Sembla que està cantat que serà 'Rango', però tothom diu també que en el cas que hi hagi una sorpresa serà 'Chico i Rita'", ha apuntat Resines, per a qui aquesta és la seva primera experiència en aquests guardons. "L'Oscar no té comparació al món amb cap altre premi, la repercussió que té a tots els nivells és brutal. Guanyar seria meravellós", ha declarat el conegut intèrpret, que assistirà a la cerimònia en la qual també hi haurà Tono Errante, el tercer codirector de la pel·lícula. Errante ha arribat tard a l'esdeveniment a l'Acadèmia, unes instal·lacions que segons el parer de Mariscal tenien un aspecte "tronat" perquè, ha dit, als "Estats Units a tot li posen una moqueta". El creatiu dissenyador, preguntat per Efe sobre com milloraria l'estètica de la clàssica estatueta dels Oscar, no ha tingut complexos a afirmar que modificaria l'esvelta figura daurada afegint-li "una polla ben posada".

stats