ART
Cultura 24/09/2011

El Sant Miquel de pedra de Les Borges Blanques torna restaurat

L'estàtua de tres metres, situada a l'església de l'Assumpció de Maria del municipi de les Garrigues, va ser retirada d'urgència fa quatre mesos per la degradació dels materials

Efe
1 min

BarcelonaEl departament de Cultura de la Generalitat ha restaurat l'escultura de tres metres d'altura de Sant Miquel Arcàngel de l'església de l'Assumpció de Maria de Les Borges Blanques (Garrigues). Fa cosa de quatre mesos l'estàtua va ser retirada a causa del seu mal estat, provocat per l'esllavissada de trossos de pedra.

Aquesta intervenció, segons la conselleria, ha suposat una gran dificultat tècnica per les grans dimensions de l'obra, de tres tones de pes, i també per la degradació que havia patit al llarg dels anys. Tampoc no va ser fàcil desmuntar la peça de la part superior de la teulada de l'església.

L'escultura restaurada tornarà dilluns 26 de setembre a l'església, encara que a partir d'ara s'exposarà a l'interior del temple per assegurar la seva preservació i una millor contemplació. No obstant això, en un futur està previst instal·lar en la ubicació original una reproducció exacta de l'escultura feta amb materials moderns.

stats