L'escriptor Santi Baró guanya el XXIV premi Gran Angular, amb 'Fario'

L'altre premi Cruïlla, el de literatura infantil El Vaixell de Vapor, ha quedat desert

L'escriptor d'Olesa de Montserrat (Baix Llobregat) Santi Baró ha guanyat avui el XXIV Premi de Literatura Juvenil Gran Angular, convocat per Cruïlla i dotat amb 15.000 euros, amb l'obra 'Fario', protagonitzada per Andrea, una adolescent rebel i conflictiva de setze anys. D'altra banda, la XXX edició del premi de literatura infantil El Vaixell de Vapor ha quedat deserta (s'havien presentat 27 candidats).

El jurat, format pel professor Joan Bustos, la bibliotecària Nati Calvo, els escriptors Marc Donat i Pau Joan Hernàndez, i l'editora Dolors Ortiz, ha destacat que la trama manté sempre l'atenció del lector, amb uns personatges "molt ben dibuixats" en una "història dura, res ensucrada, on no tots els conflictes acaben bé".

Santi Baró (1965), que el 2011 ja va obtenir el Gran Angular i ha guanyat dues vegades el premi Barcanova, ha explicat en roda de premsa que ha creat una protagonista que té a veure amb una jove que va conèixer fa uns anys en una xerrada que va oferir en un institut a estudiants de quart d'ESO. Es tractava d'una noia rebel, enfrontada al seu pare i a la seva mare, que bevia i fumava. L'Andrea de 'Fario' és expulsada de l'institut i la seva mare, que ja no sap què fer amb ella, l'envia a passar una temporada a casa dels avis en el pirinenc poble de Boldís Sobirà, on s'enfrontarà als secrets de la família.

Al llarg dels anys, el Gran Angular l'han guanyat escriptors com Pep Coll, Care Santos, Francesc Miralles o Pau Joan Hernández, en l'edició passada.

Més continguts de