MÚSICA
Cultura 28/02/2013

El Liceu buscarà a Nova York 100.000 dòlars per al finançament de projectes

El teatre de La Rambla s'alia amb la societat d'inversió Levante Capital Partners per constituir la Liceu Barcelona Opera House US Foundation

Efe
1 min
El director general del Liceu, avui / ACN

BARCELONAEl Gran Teatre del Liceu i la societat d'inversió Levante Capital Partners han constituït la Liceu Barcelona Opera House US Foundation, una entitat sense ànim de lucre que buscarà durant l'any vinent a Nova York uns 100.000 dòlars per al finançament de projectes artístics.

La secretària general del departament de Cultura, Pilar Pifarré; el director general del Liceu, Joan Francesc Marco, i el conseller delegat de Levante Capital Partners, Antoni Renom, han presentat avui la fundació, amb la qual en el seu primer any de funcionament volen aconseguir 100.000 dòlars, aprofitant la "fiscalitat favorable" nord-americana respecte al mecenatge. Tant Marco com Renom han admès que es tracta d'una quantitat "modesta i prudent", que intentaran anar incrementant en els pròxims exercicis.

Seguint el model d'altres teatres d'òpera i festivals europeus com l'Òpera Nacional de París, la Royal Opera House de Londres, el Festival de Salzburg o el Mariinsky de Sant Petersburg, l'entitat creada recentment busca també incrementar les relacions culturals entre el Liceu i institucions i artistes americans. Igualment, es pretén ajudar Barcelona a posicionar-se com a lloc de destinació del turisme cultural per als Estats Units.

stats