Música
Cultura 11/03/2011

El Liceu es planteja l''ero temporal'

A banda de la suspensió d'activitat el mes de setembre, Joan Francesc Marco ha apuntat la retallada de plantilla si les mesures anticrisi no funcionen

Redacció
1 min

BarcelonaEl director general del Liceu, Joan Francesc Marco, ha assegurat que si les mesures plantejades per esquivar la crisi no funcionen "haurem de fer un ERO temporal". En declaracions a ComRadio, Marco ha assenyalat que confia en l'acord amb el comitè d'empresa per evitar els acomiadaments temporals derivats de la crisi econòmica.

"Estem parlant amb un bon to, amb molta cordialitat, amb molta comprensió amb el comitè d'empresa", ha destacat el director, que creu que no caldrà acomiadar treballadors. Una de les mesures previstes per aconseguir l'ajust econòmic de la institució és el cessament de l'activitat del teatre durant el mes de setembre.

Per a la temporada que ve, el Gran Teatre del Liceu comptarà amb un pressupost de 48,4 milions d'euros, unes xifres baixes similars a les de 2001 –quan les administracions van reduir les aportacions i van deixar de ser la font principal de finançament. També s'hauran d'afrontar els dèficits d'aquesta temporada, com va explicar el director del teatre el mes de gener.

La reducció de despeses generals d'estructura en un 5% i la modificació de la planificació artística responen a aquesta situació "preocupant", gairebé d'"inviabilitat". La disminució de les aportacions públiques ha fet que "per primera vegada en la història del teatre, els ingressos propis superen les ajudes públiques", que han passat del 51,5 % del 2010-11 al 47,8 % de la propera temporada.

stats