Cinema
Cultura 11/01/2011

El Liceu podria acollir els Goya el 2012

Álex de la Iglesia ho ha fet públic després d'anunciar la llista de candidats que opten als premis Goya

Efe
1 min
Álex de la Iglesia

MadridEl president de l'Acadèmia del Cine Espanyol ha comentat alguns detalls de la cerimònia de la 25a edició dels premis Goya després de donar a conèixer els candidats que opten als premis d'enguany. Álex de la Iglesia ha manifestat que li agradaria celebrar la gala del 2012 al Liceu de Barcelona.

També ha fet públic que vol convèncer el premi Nobel de literatura, Mario Vargas Llosa, perquè entregui el premi al millor guió original. És, precisament, un dels reconeixements als quals opta De la Iglesia per Balada triste de trompeta, que compta amb 15 nominacions.

Per celebrar les vint-i-cinc edicions dels Goya, la cerimònia tindrà lloc de manera excepcional al Teatro Real de Madrid el 13 de febrer. "M'encantaria que Pedro [Almodóvar] i Jose Luis [Garci] vinguessin", ha assenyalat De la Iglesia. Per a l'ocasió, estan previstos més de dos mil metres de catifa vermella que rebran els convidats a la plaça de La Ópera.

A la trobada amb periodistes, el president de l'Acadèmia també ha destacat la voluntat que als Goya s'hi representi "tot l'espectre de la cultura espanyola" i s'ha alegrat que dues de les pel·ícules nominades, com Buried i Pa negre, hagin estat rodades en anglès i català, respectivament. Per últim, ha recordat que la gala del 2010, emesa per Televisió Espanyola sense talls publicitaris, va ser la més vista de la història i ha puntualitzat que el seu objectiu és "que s'entengui per què es fan aquests premis" i animar "els que creuen que poden fer cine" a "introduir-se en aquest món apassionant".

stats