Cultura 01/02/2012

El Liceu presentarà un ERO temporal de dos mesos, dates en què es tancarà el teatre

El teatre anul·larà set espectacles per compensar el dèficit de 3,7 milions a causa de la disminució de les aportacions públiques, el mecenatge i els ingressos propis

Acn
1 min

BarcelonaEl Gran Teatre del Liceu presentarà un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal durant dos mesos. La mesura es preveu que afecti tota la plantilla, d'unes 400 persones, tot i que la xifra definitiva dependrà de la negociació amb els representants dels treballadors. El teatre estarà totalment tancat i ni tan sols no llogarà la sala a externs del 20 de març al 10 d'abril i del 5 de juny al 8 de juliol.

L'ERO temporal coincidirà amb la suspensió de l'activitat artística del teatre, després que la direcció hagi decidit anul·lar set espectacles per compensar el dèficit de 3,7 milions d'euros que causarà la disminució de les aportacions públiques, el mecenatge i els ingressos propis. El Liceu desprogramarà els espectacles amb menys ocupació. Concretament, tres òperes (Una tragèdia Florentina/El nan, El giravolt de maig i Pelléas et Mélisande), un ballet (Les Ballets de Monte-Carlo), un concert (L'altre Pelléas), un recital (Nina Stemme) i una obra del Petit Liceu (El superbarber de Sevilla). També se suspendran les activitats audiovisuals, un projecte pioner de difusió internacional i popularització de l'òpera en xarxa. El Liceu posarà en marxa el servei de devolucions d'entrades i de canvi. Sí que es continuaran fent les visites turístiques a l'escenari.

De cara a la temporada 2012 i 2013, l'anunci oficial que ha fet el teatre no especifica cap altra afectació a la plantilla. Afirmen que reduiran el número de funcions, es mantindrà la línia d'obres de repertori (que són els títols que es mantenen en cartell aquest any), no s'alternaran dos títols en un mateix període i els abonaments seran més flexibles i operístics.

stats