MÚSICA
Cultura 04/03/2013

El Liceu tindrà la temporada que ve 39,2 milions de pressupost, 4 menys que enguany

La temporada que ve serà "eclèctica", segons el seu director general. Destaca la 'festa verdiana' de l'inici de temporada, amb quatre concerts commemoratius del bicentenari del naixement de Verdi

Efe
2 min
Presentació de la temporada al Liceu / ACN

BarcelonaEl Gran Teatre del Liceu comptarà amb un pressupost de 39,2 milions per a la temporada 2013-14, en què gairebé s'equilibraran els ingressos per la venda d'entrades amb les subvencions públiques.

El director general del Liceu, Joan-Francesc Marco, ha explicat avui que dels 39,2 milions, 18,6 corresponen a les subvencions ordinàries públiques i 12,2 als ingressos de l'activitat artística, audiovisuals i visites al teatre. Segons els comptes presentats per Marco, la Generalitat ha passat a encapçalar la llista d'administracions en subvencions previstes, amb 8 milions, cosa que representa el 43%, seguida pel Ministeri de Cultura, amb 6,5 milions (35%), l'Ajuntament de Barcelona, amb 2,5 milions (13,8%) i la Diputació de Barcelona, amb 1,4 milions (8%). El Liceu preveu uns ingressos per mecenatge de 6,7 milions i 1,6 milions per altres conceptes.

En la temporada 2013-14, el Liceu oferirà 32 títols d'òpera, dansa, concerts i recitals, i un total de 101 funcions, sense comptar les funcions del Petit Liceu. El coliseu barceloní ha fet una previsió d'arribar al final de la temporada un total de 167.000 espectadors, que representaria una ocupació del 75%, ha comentat Marco.

En la temporada anterior, el pressupost, un cop restada la retallada ministerials de 2,39 milions, ascendia a 43,28 milions d'euros, sent la partida més important la que procedeix de les subvencions, encara que havien baixat la de la Generalitat un 10% i la del Ministeri un 15%, mentre que la de l'Ajuntament es mantenia. Llavors, el Ministeri va aportar 6,8 milions d'euros; la Generalitat, 8 milions; l'Ajuntament, 2,8 milions, i la Diputació, 991.000 euros.

En la temporada que ve, que Marco ha definit d'"eclèctica", amb tota mena de gèneres i estils, el Liceu continuarà amb la seva política de coproduccions amb grans òperes com Covent Garden, la Scala de Milà, La Monnaie de Brussel·les o l'Òpera Estatal de Viena. Dins de la varietat del programa, destaca un inici de temporada en forma de 'festa verdiana', amb quatre concerts commemoratius del bicentenari del naixement de Verdi en els quals s'escoltaran fragments de totes les òperes del compositor italià.

stats