Publicitat
Publicitat

Una actriu de 'Ligones' acusa la pel·lícula d'"intentar legitimar" la violació

Teresa Lozano renuncia a participar en la promoció del film perquè "hi ha límits que no es poden sobrepassar" i s'estudia la possibilitat de canviar la qualificació per edats

L'actriu Teresa Lozano forma part del repartiment de la pel·lícula 'Ligones', que es va estrenar el 28 de juliol passat. Fins fa una setmana, Lozano penjava fotos del rodatge, el tràiler i les notícies de la preestrena. Ara bé, després d'assistir a l'estrena del film, Lozano va decidir que no participaria més en la promoció de la pel·lícula i que tampoc se'n lucraria. Lozano ha pres aquesta decisió perquè 'Ligones', diu, "fa comèdia de la violació a una noia inconscient". 

En un text publicat a través del seu compte de Facebook, Lozano explica que un dels personatges femenins que està inconscient per haver begut massa acaba "embolicada amb un llençol" i amb un cartell que diu "Pago per sexe". En la següent escena, es veu com un dels protagonistes carrega la noia encara inconscient però despullada i fa gala d'haver mantingut relacions amb ella malgrat el seu estat. "Això se suposa que és una comèdia", lamenta Lozano. 

L'actriu admet que quan va veure l'escena es va quedar estupefacta. "No m'hauria imaginat mai que una comèdia pogués arribar tan lluny. Això no és comèdia, és una barbaritat. Intentar que una violació sigui graciosa és una salvatjada. I si una dona està inconscient i només balbuceja, no se la pot tocar", escriu Lozano. Malgrat que reconeix que s'ha vist "formant part d'una cosa" que detesta, la intèrpret no descarta la seva "responsabilitat", i explica que la seva participació al film va ser "d'un dia per l'altre", quan una actriu protagonista va abandonar el rodatge. "No em vaig poder llegir el guió complet", precisa Lozano.

També assegura que, després de veure l'escena, va parlar amb el director de la pel·lícula, José Texeira, per mostrar el seu desacord amb l'escena. "Ell la va defensar amb arguments vergonyosos", afirma Lozano, que lamenta que 'Ligones' hagi passat per festivals internacionals i s'hagi estrenat a cinemes d'arreu d'Espanya "sense que hi hagi hagut ningú amb dos dits de front per aturar-ho". La intèrpret conclou: "Em fa pànic pensar que un grup de nois poden anar a veure la pel·lícula i pensar que no passa res per violar una dona inconscient, que tenen dret a fer-ho i que, fins i tot, pot ser que ella ho disfruti".  

Davant la repercussió que ha generat el post de Facebook de Lozano, el director de 'Ligones' ha anunciat en un comunicat que denunciarà l'actriu per "falses acusacions". Texeira es defensa de les "greus acusacions" de la intèrpret i assegura que a la pel·lícula "ni apareix cap violació ni es promou la violència contra les dones". Així mateix, el director espera "una disculpa pública per part de tots aquells que estan atacant la pel·lícula de forma injusta i maintencionada" i recorda que 'Ligones' és un producte revisat pel Ministeri de Cultura i qualificat com a film no recomanat per a menors de 16 anys. Una revisió d'edat que ara es podria revisar si hi hagués una denúncia prèvia d'un tercer, segons avisen fonts del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT