Cinema
Cultura 13/12/2012

'Lincoln' encapçala les nominacions dels Globus d'Or

El film de Steven Spielberg és candidat en set categories, seguit de 'Django desencadenado' i 'Argo', tots dos amb 5 nominacions. Ni Javier Bardem ni el film mut 'Blancanieves' han aconseguit la nominació

Ara
2 min
Fotograma de la pel·lícula Lincoln de Spielberg, que interpreta Daniel Day-Lewis.

BarcelonaAvui s'han anunciat les nominacions de cara a la 70a cerimònia dels Globus d'Or, que se celebrarà el 13 de gener i serà presentada per Tina Fey i Amy Poehler. Ni Javier Bardem (per 'Skyfall') ni la coproducció catalana 'Blancanieves', que sortien en algunes de les travesses, han aconseguit finalment cap nominació. El film més nominat ha sigut 'Lincoln', el 'biopic' presidencial de Steven Spielberg, seguit del 'spaghetti western' 'Django desencadenado', de Quentin Tarantino, i el 'thriller' polític 'Argo', de Ben Affleck, tots dos amb 5 nominacions.

Les cinc pel·lícules candidates a millor film dramàtic són 'Argo', 'La noche más oscura', 'La vida de Pi', 'Lincoln' i 'Django desencadenado', i els nominats a millor direcció de film dramàtic són els seus respectius directors: Ben Affleck, Katherine Bigelow, Ang Lee, Steven Spielberg i Quentin Tarantino. En la categoria de millor comèdia o musical, les cinc pel·lícules candidates són 'El exótico Hotel Marigold', 'Los miserables', 'Moonrise Kingdom', 'El lado bueno de las cosas' i 'La pesca de salmó al Iemen'.

Els nominats a millor actor en un film dramàtic són Daniel Day Lewis ('Lincoln'), Richard Gere ('Arbitrage'), John Hawkes ('The sessions'), Joaquin Phoenix ('The master') i Denzel Washington ('Flight'). I en la categoria de comèdia o musical, els actors nominats són Jack Black ('Bernie'), Bradley Cooper ('El lado bueno de las cosas'), Hugh Jackman ('Los miserables'), Ewan McGregor ('La pesca del salmó al Iemen') i Bill Murray ('Hyde Park on Hudson').

Les actius candidates al premi a la millor actriu dramàtica són Jessica Chastain, Marion Cotillard ('De óxido y hueso'), Helen Mirren, Naomi Watts ('Lo imposible') i Rachel Weisz. Les nominades a millor actriu en una comèdia o musical són Emily Blunt ('La pesca del salmó al Iemen'), Judi Dench ('El exótico Hotel Marigold'), Jennifer Lawrence ('El lado bueno de las cosas'), Maggie Smith ('Quartet') i Meryl Streep ('Si de verdad me quieres...'). I les millors actrius secundaries –en qualsevol tipus de film– són Amy Adams ('The master'), Sally Field ('Lincoln'), Anne Hathaway ('Los miserables'), Helen Hunt ('The sessions') i Nicole Kidman ('The paperboy').

En l'apartat televisiu, les nominades a millor sèrie dramàtica són 'Breaking Bad', 'Boardwalk Empire', 'Downton Abbey', 'Homeland' i 'The Newsroom'. Les candidates a millor sèrie musical o comèdia, per la seva banda, són 'The Big Bang', 'Episodes', 'Girls', 'Modern Family' i 'Smash'.

stats