Cultura 22/12/2011

Admès a tràmit el recurs contra la declaració de béns d'interès cultural de l'Aragó

El govern de l'Aragó va declarar béns d'interès cultural 24 de les 113 peces d'art sacre del Museu de Lleida que es disputen Catalunya i Barbastre

Efe
1 min

LleidaEl Tribunal Superior de Justícia de l'Aragó ha admès a tràmit el recurs contenciós administratiu presentat per la Diputació de Lleida contra la declaració com a béns d'interès cultural de l'Aragó de 24 de les 113 peces d'art sacre del Museu de Lleida que es disputen Catalunya i Barbastre. El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha informat avui de l'admissió a tràmit d'aquest recurs, que va presentar el mes de juliol passat.

Reñé ha explicat que els serveis jurídics de l'ens provincial han rebut aquesta setmana l'expedient administratiu del govern aragonès i que ara estan estudiant-ne el contingut per presentar la demanda amb els motius i fonaments segons els quals consideren improcedent la declaració de les obres religioses com a béns d'interès cultural de l'Aragó. "La demanda es redactarà per defensar la integritat i la unitat de la col·lecció diocesana que forma part del nostre patrimoni cultural", ha afirmat Reñé. La Diputació de Lleida va presentar el recurs davant la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de l'Aragó perquè va estimar que la declaració de béns que va portar a terme el govern aragonès no era procedent, ja que les obres d'art en qüestió estan protegides per la llei del patrimoni cultural de Catalunya.

stats