Cultura

La Llar del Llibre i Rosa M. Piñol, premiats pels llibreters catalans

El 4rt Memorial Pere Rodeja s'ha entregat aquest dilluns al vespre a Girona

El jurat del 4rt Memorial Pere Rodeja, premi impulsat pel Gremi de Llibreters, ha distingit el llibreter Joan Fàbregues, de la Llar del Llibre de Sabadell, i Rosa M. Piñol, periodista de La Vanguardia. De Fàbregues se n'ha valorat "la seva capacitat de continuïtat, reinvenció comercial, la seva ininterrompuda llarga trajectòria i la capacitat de transmetre l'ofici a diverses generacions, així també com per ser un referent cultural a la seva ciutat i a Catalunya, amb un nodrit programa d'activitats per promocionar la divulgació del llibre i la lectura.

eDe Rosa M. Piñol, que aquest 2015 es jubila, se n'ha destacat "la llarga i consolidada trajectòria dedicada al món del periodisme cultural, així com el seu clar interès per la tasca dels llibreters i de les llibreries".

El jurat del Premi està format per l'editor Quim Curbet, la bibliotecària Marta Morera, el llibreter Guillem Terribas, l'escriptor i periodista Màrius Serra, el llibreter Lluís Morral i el secretari tècnic del Gremi de Llibreters, Marià Marín, que actua com a secretari sense vot.