PROPIETAT INTEL·LECTUAL

L'Associació d'Internautes demana al Suprem la suspensió de la Llei Sinde

Sol·liciten la seva suspensió cautelar perquè posa en perill drets fonamentals dels ciutadans

L'Associació d'Internautes ha impugnat davant el Tribunal Suprem el Reglament de la Llei d'Economia Sostenible, coneguda com a llei Sinde, en una iniciativa en què sol·licita la seva suspensió cautelar. Argumenten que el reglament dóna a la Comissió de Propietat Intel·lectual "competències assignades als jutges per Llei". Aquest reglament, diuen crea una "notable inseguretat jurídica que posa en perill els drets fonamentals dels ciutadans", en concret , puntualitzen, la llibertat d'expressió i la llibertat d'informació.

L'Associació d'Internautes afirma que encara que la llei Sinde modificava substancialment lleis com la de Comerç Electrònic o la de Propietat Intel·lectual, en desenvolupar-les, el reglament "contradiu" sentències del Tribunal Suprem i el Constitucional "que interpreten els límits que ha de tenir en el seu abast una norma d'aquest tipus". L'associació considera imprescindible suspendre la posada en pràctica de la norma aprovada pel Govern el passat 30 de desembre "fins que hi hagi una opinió judicial que l'avali".

A més, l'Associació d'Internautes ha fet una crida a les comunitats virtuals perquè subscriguin aquesta demanda i sol·licita "solidaritat econòmica" per sufragar les despeses que aquest procés legal comportarà.