Arquitectura
Cultura 24/08/2011

La Llotja de Lleida, guardonada amb el Premi Internacional d'Arquitectura de Chicago

És el segon guardó que rep l'edifici des de la seva inauguració al 2010

Acn
1 min

LleidaEl Teatre Municipal-Palau de Congressos La Llotja ha estat guardonat amb un dels premis d'arquitectura internacional que concedeix el Chicago Athenaum: Museum of Architecture and Design and The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies. Aquests guardons estan considerats com els més prestigiosos pel que fa al reconeixement dels dissenys i propostes arquitectòniques més innovadores. La Llotja forma part dels 90 projectes internacionals que han estat guardonats de 30 països. A l'octubre, el Chicago Atheneum organitzarà a Buenos Aires una exposició especial, que posteriorment es podrà veure a Europa, en què hi serà present l'equipament lleidatà.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha valorat molt positivament la distinció, la segona que rep la Llotja en poc temps -també ha rebut el Dedalo Minosse 2011- des de la seva inauguració al 2010. "És un edifici adaptat al territori, que representa l'arquitectura d'aquest segle i que, a més, compleix amb una funció social clara en l'àmbit de les arts escèniques i del turisme de congressos i convencions", ha destacat.

Ros ha remarcat que "aquest nou premi és un orgull per Lleida i les 75.000 persones que han passat per l'equipament demostren que respon a la necessitat de la ciutat de tenir un equipament així, ara reconegut internacionalment".

El projecte de la Llotja el van realitzar el gabinet d'arquitectura holandès Mecanoo, encapçalat per l'arquitecta Francine Houben, juntament amb el Laab Arquitectura de Barcelona amb les empreses Dragados, OBRUM i Eptisa.

stats