ARTS ESCÈNIQUES
Cultura 15/02/2012

Lluís Pasqual lidera la resurrecció del Festival NEO de teatre

Antoni Ribas Tur
1 min
Imatge promocional de L_ENTES, d'Iris Heitzinger  i Natalia Jiménez.

BARCELONA.Torna el Festival NEO (Noves Escenes Obertes). El Teatre Lliure, l'Institut del Teatre, el Mercat de les Flors i La Seca Espai Brossa s'han aliat per ressuscitar aquest festival, del qual només se'n va celebrar una edició, el 2006. El cervell de la represa és Lluís Pasqual, el director del Teatre Lliure, ja que el NEO agafarà el relleu del cicle Radicals Lliure.

Aquests quatre espais acolliran una quinzena d'espectacles entre el 10 i el 13 de maig. L'objectiu del director del festival, Jordi Fondevila, és donar a conèixer els espectacles realitzats en els últims dos anys pels creadors més inclassificables de l'escena catalana. Els organitzadors busquen tant la complicitat del públic com la dels programadors internacionals, als quals ja s'ha fet una crida perquè assisteixin -i comprin espectacles- al festival.

La programació completa del NEO es farà pública a l'abril, però ahir Jordi Fondevila va avançar tres espectacles, produïts pel festival: Greenwich Art Show de Macarena Recuerda Sheperd, L_ENTES d'Iris Heitzinger i Natalia Jiménez, i Pendent de vot de Roger Bernat. El pressupost del NEO és de 300.000 euros i compta amb la col·laboració del CoNCA, la Generalitat i l'Institut Ramon Llull.

stats