Literatura
Cultura 24/07/2012

El periodista i escriptor Lluís Permanyer, guardonat amb el Premi Trajectòria de la Setmana del Llibre

Permanyer ha destacat sobretot com a cronista de la ciutat de Barcelona

Acn
1 min
Lluís Permanyer

BarcelonaL'escriptor, periodista, editor i cronista de la ciutat de Barcelona, Lluís Permanyer, serà guardonat amb el Premi Trajectòria, atorgat per la Comissió Organitzadora de la Setmana del Llibre en Català. El Premi Trajectòria guardona cada any una personalitat vinculada al món de la cultura catalana. Permanyer ha publicat més d'una vuitantena de llibres, molts d'ells amb Barcelona i la seva història com a eix central, però també ha escrit sobre poetes, com Sagarra i Brossa, i artistes, com Miró, Tàpies, Dalí o Clavé.

Permanyer està considerat cronista de la ciutat per la seva tasca informativa a 'La Vanguardia', on treballa des del 1966; col·labora a mitjans com la Cadena SER, TV3 i BTV, i desenvolupa una intensa tasca de conferenciant. A més del Premi Trajectòria, l'escriptor i periodista ha rebut diversos premis, com el Luca de Tena, el Ciutat de Barcelona, el Pere Quart d'Humor i Sàtira i el Nacional de Periodisme.

El Premi Trajectòria, atorgat per la comissió organitzadora de la Setmana del Llibre en Català, es va instaurar l'any 1997. Els que l'han rebut són Avel·lí Artís Gener, 'Tísner', Lluís Millà, Josep Maria Espinàs, Miquel Martí i Pol, Maria Antònia Oliver, Josep Vallverdú, Teresa Pàmies, Josep Maria Castellet, Roser Capdevila, Emili Teixidor, Quim Monzó, Josep Palau i Fabre, Isabel-Clara Simó, Maria Barbal i Joaquim Carbó.

stats