L’obra de Sierra censurada a ARCO arriba al CCCB

La peça es podrà veure fins al 17 de juny a Barcelona

L’obra 'Presos polítics a l’Espanya contemporània', de Santiago Sierra, que la fira ARCO de Madrid va retirar a finals de febrer, es pot veure a partir avui, 1 de juny, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). La instal·lació consta de 24 fotografies en blanc i negre amb les cares pixelades de 74 presos polítics, entre els quals hi ha Jordi Sànchez i Oriol Junqueras, i serà al CCCB fins al 17 de juny. 

Arco retira la peça de Santiago Sierra sobre els presos polítics

L’obra de Sierra s’emmarca dins els eixos del centre, que dona visibilitat a peces sobre les amenaces a la llibertat d’expressió, l’ús de la mentida, el control de la informació i la censura. Paral·lelament, el CCCB ha organitzat activitats sobre aquestes qüestions durant el juny.

La retirada de la instal·lació d’ARCO va aixecar polèmica i va ser criticada per diversos col·lectius. L’empresari Tatxo Benet va adquirir l’obra de Sierra per 80.000 euros i va exposar-la al Museu de Lleida del 7 de març fins al dia de Sant Jordi.

Al llarg de la seva estada a l’equipament, la peça va aplegar una xifra rècord -més de 7.000 persones van visitar-la- i es va convertir en la mostra temporal que ha registrat més públic des que el museu va obrir les portes el 2007.