Art

Localitzades a Barcelona i Madrid escultures robades de parcs públics i jardins privats de Roma

Troben un bust romà del segle II del jardí botànic i una escultura del segle XVIII de Villa Borghese

La Cos Nacional de Policia (CNP) ha recuperat tres peces escultòriques robades de parcs públics i jardins privats de Roma que eren a Barcelona i Madrid. Les escultures s'han recuperat després de dur a terme sis registres domiciliaris a Barcelona i a Alacant, així com dos registres en antiquaris de la capital catalana. Un bust romà de marbre blanc de l'emperador Septimi Sever, del segle II-III dC i valorada en 45.000 euros que s'havia robat d'un jardí botànic de Roma, es va recuperar d'una botiga d'antiguitats de Barcelona. Una escultura femenina de marbre blanc del segle II dC i valorada en 200.000 euros procedent d'uns jardins privats de Roma es va trobar a Madrid. La tercera escultura localitzada, en aquest cas a Barcelona, va ser una estàtua de Diana caçadora de marbre i del segle XVIII robada de la Villa Borghese de Roma.

Les obres han estat traslladades per carretera i vaixell fins a Itàlia, on es troben en un jutjat romà. El CNP ha comptat amb la col·laboració de la policia italiana en aquesta operació que porta el nom de Tribuzio i va començar a finals de febrer.

La investigació va començar quan la policia va tenir indicis de l'existència d'una organització dedicada a l'espoli de jaciments arqueològics i el robatori d'estàtues de Roma. Aquestes escultures es comercialitzaven entre diversos antiquaris i botigues especialitzades i els compradors eren "plenament conscients de l'origen il·lícit".

  • Etiquetes

Més continguts de