Sotheby's subhasta una maqueta de l'escultura de Picasso exposada a Chicago

La casa londinenca posarà a la venda el 3 de febrer la maqueta de 'Tête' per entre 6,6 i 9,3 milions d'euros, a més d'obres de Salvador Dalí, Joan Miró, Claude Monet i René Magritte

Una de les dues maquetes que Picasso va fer per l'escultura ' Tête' que acull la plaça Daley de Chicago serà subhastada a Londres. La casa de subhastes Sotheby's posarà a la venda el 3 de febrer la peça d'acer soldat amb un preu de sortida d'entre 6,6 i 9,3 milions d'euros. L'artista va deixar en herència la segona maqueta a l'Arts Institute de Chicago.

Segons James Mackie, director d'Art Impressionista i Modern de Sotheby's, "és molt difícil tenir una escultura tan important i icònica" amb una "atmosfera tan forta" disponible al mercat d'art. Picasso va fer l'obra entre 1962 i 1964, una mostra dels experiments de l'artista amb el cos femení i l'escultura entre els anys 50 i 60.

La subhasta també inclourà obres surrealistes d'autors catalans, com Salvador Dalí i Joan Miró. ' Cinq personnages surrealistes: femmes à tete de fleurs, femme à tiroirs (évocation du Jugement de Paris)' és el dibuix de 1937 que Dalí va fer per a la dissenyadora Elsa Schiaparelli. Feta en paper rosa a petició de Schiaparelli, James Mackie afirma que l'obra "encapsula molts dels temes clau de Dalí".

El cicle de somnis de Miró també tindrà representació a Sotheby's amb ' Peinture (L'Oiseau)', de 1926, amb un preu de sortida d'entre 4 i 6,6 milions d'euros, a més de 'Danseuse' (1931) i 'Jeunes filles couvrant d'une robe aux rectangles sombres leur nudié transparente à l'aube' (1952).

A més, també se subhastaran obres d'artistes francesos del segle XIX de gran renom internacional, com René Magritte, Paul Delvaux, Claude Monet i Henri de Toulouse-Latrec. 'L'explication' (1952), de Magritte, per primera vegada al mercat des de fa 35 anys, i 'Le Train Bleu or La Rue Aux Tramways' (1946), de Delvaux. Sotheby's també aposta per l'Impressionisme i presenta quatre obres de Monet, dues d'elles de "museu" segons Mackie: 'Le Grand Canal' (1908), exposada a la National Gallery durant vuit anys, i 'Les Peupliers à Giverny' (1887), que era al MOMA de Nova York.