La galeria Dohyang Lee de París i Enrique Ramírez, premis LOOP

També s'ha premiat exaequo els joves italians Principio Activo Colectivo i el projecte educatiu d'Estudi Nòmada

El jurat dels premis LOOP, presidit pel director del MACBA, Bartomeu Marí, ha decidit lliurar el premi LOOP a la Galerie Dohyang Lee de París pel major compromís d'una galeria i el LOOP-Hotels Catalonia a Enrique Ramírez (de la galeria Die Ecke Art Contemporani).

La Galerie Dohyang Lee de París, Premi LOOP Fair, ha presentat l'obra de Marcos Ávila Forero 'À Tarapoto, un manatí', una videoinstal·lació de 2011 en tres canals -viatge, testimoni i construcció- que explica l'experiència de l'artista per les ribes de l'Amazones entorn a la figura del manatí, un animal sagrat i gairebé extint que viu als hàbitats d'aigua dolça de l'Amazònia.

Enrique Ramírez, distingit amb Le Prix Découverte des Amis du Palais de Tokio 2013, ha guanyat el Premi LOOP-Hotels Catalonia amb la seva obra 'Creuar un mur', presentada per Die Ecke Gallery, de Xile. 'Creuar un mur' és una pel·lícula inspirada en l'article 13 de la Declaració Universal de Drets Humans, en el que s'afirma que "tota persona té dret a sortir de qualsevol país, fins i tot del propi, i a tornar". Ramírez mostra una sala d'espera d'una oficina pública d'assumptes d'immigració on convergeixen totes les aspiracions humanes del nostre temps.

Els Premis LOOP Festival que atorga l'empresa Grundig han estat exaequo per als joves italians Principio Activo Colectivo i per al projecte educatiu d'Estudi Nòmada. Principio Activo Colectivo és un col·lectiu de comissaris joves italians format per Blanca del Río, Mariella Franzoni, Lidia González Alija i Antonella Medici que ha estat premiat per la seva claredat conceptual. Liderat per Arnout Krediet, la ruta que ha dissenyat Estudi Nòmada per al barri gòtic des de 2012, activa diferents agents i espais del centre de la ciutat amb un programa dinàmic i estimulant que tant permet conèixer produccions artístiques fresques com implicar-se i conèixer d'una altra manera un sector específic de la ciutat de Barcelona.

Totes les obres premiades es podran veure als espais participants fins demà dia 7.

La Beca de producció en creació videogràfica DKV Seguros-Es Baluard ha estat per al projecte de les artistes Elssie Ansareo (Mèxic DF, 1979) i Alaitz Arenzana (Bilbao, 1976) titulat "(Preposició) L'habitació", escollit entre un total de 28 projectes presentats i que rebrà 5.000 euros.

Més continguts de