Cultura 19/05/2011

La novena edició de Loop obre avui les portes a Barcelona

La fira inrternacional de videoart presenta l'edició més ambiciosa, en la qual participaran 42 galeries de 13 països

Efe
2 min

BarcelonaUn total de 42 galeries procedents de tretze països d'arreu del món ocupen a partir d'avui les habitacions d'un cèntric hotel barceloní per presentar les peces de videoart més punteres del moment, amb preus que oscil·len entre els 2.800 i els més de 60.000 euros.

La novena edició de la Fira Loop ha començat avui el seu camí convertida en una referència per als professionals del sector i com una plataforma per presentar diferents estrenes, com una desena de vídeos que es podran visionar per primera vegada.

Un dels coordinadors de l'esdeveniment, el galerista Llucià Homs, a preguntes dels periodistes, ha assenyalat que els professionals i el públic en general que s'acostin fins a l'Hotel Catalonia Rambles –a l'antiga seu del diari La Vanguardia– es trobaran amb un ventall "molt representatiu del videoart internacional, amb peces molt documentals, d'altres d'experimentals, encara que també n'hi ha de gens discursives".

Per Homs, cada vegada les galeries "mostren més sensibilitat amb els artistes que treballen amb el vídeo" i ha afegit que la Fira Loop, que es clausurarà el dissabte 21, "contribueix, a la vegada, a visualitzar la sensibilitat dels diferents artistes".

Respecte al fet que s'hagi escollit un hotel per poder exposar-hi les obres, el galerista ha indicat que les habitacions d'aquest tipus d'establiments són un entorn confortable que permet la visualització de les obres "sense contaminació d'àudio, amb la llum controlada, molt millor que en una fira amb expositors".

Els artistes participants són Vasco Aráujo, Anna Baumgart, Janet Biggs, Nia Burks, Marco Brambilla, Jordi Colomer, Com & Com, Nick Crowe & Ian Rawlinson, Willie Doherty, Alicia Framis, Aurélien Froment, Fabien Giraud & Raphael Siboni, Philippe Grammaticopoulos, Caos Guimaraes, Noa Gur, Ali Kazma, Bouchra Khalili, Meiro Koizumi, Glenda León, Juan López i Euan Macdonald.

També compten amb obra Josh Mannis, Pia Maria Martin, Mehdi Meddaci, Adrian Melis, Ariane Michel, Kent Monkman, Jette Hye Jin Mortensen, Joao Onofre, Julian Opie, Uriel Orlow, Emilie Pitoiset, Laure Prouvost, Antoine Roegiers, Julian Rosefedlt, Eléonore Saintagnan, Michael Snow, Eve Sussman & Simon Lee, Marie Voignier i Katrina Zdjelar.

Quant a les galeries, destaquen les espanyoles Helga de Alvear, Javier López-Mário Sequeira i Estrany-De la Mota, mentre que d'altres països hi assisteixen l'Annet Gelink Gallery d'Amsterdam (Holanda), la Conner Contemporany Art de Washington (Estats Units) i la Lokal_30 de Varsòvia (Polònia).

Llucià Homs ha recordat que l'any passat a la fira es van vendre unes vuitanta peces de vídeo, amb un preu mitjà d'uns 10.500 euros.

No obstant això, una vegada clausurat l'esdeveniment, també es van vendre altres obres, després que els assessors de diferents institucions van haver acabat d'emetre els seus veredictes sobre el que havien vist exposat.

stats