Cultura 06/07/2011

L'oposició a la SGAE impugnarà les eleccions

Claudi Biern, membre de la candidatura alternativa DOM, diu que Teddy Bautista feia servir diners de la societat privada per recollir avals

Redacció
2 min
Claudi Biern, als estudis de RAC1

BarcelonaClaudi Biern s'ha mostrat partidari de l'anul·lació de les darreres eleccions a l'organització, ja que "el jutge ha dit que les eleccions són dubtoses". Biern, un dels membres de la candidatura alternativa DOM (De Otra Manera) de la SGAE, ha dit, en una entrevista a RAC1, que "a nosaltres no se’ns va dir que s’havien de presentar 500 avals, i ell els va recollir amb una empresa de telemàrqueting que pagava la SGAE. La candidatura de Teddy Bautista feia servir diners de la SGAE per recollir signatures". Biern ha assegurat que en molts ingressos "no hi figura l'autor perquè són estrangers o han mort" i que, després de cinc anys "van a parar a la SGAE". "Sabem que té 150 milions d’euros", ha dit. D'altra banda, Biern ha assegurat que està "en contra" del cànon digital, ja que creu que "en altres països hi ha altres formes que són més bones".

"Si es demostren les acusacions, Teddy Bautista i la seva capella ens han robat, ens han espoliat a la resta d'autors". Biern ha assegurat que la investigació policial "es veia a venir". En aquest sentit, Biern ha pronosticat que "seran les primeres pedres d’una allau que serà impressionant. Si això es demostra, aquest senyor [Teddy Bautista] és un presumpte culpable d’haver-nos robat, i d’haver-nos espoliat". Els que defensen Bautista són, al seu parer, "corresponsables de manera civil, potser no penal, de totes les acusacions". Pel que fa al cànon digital, Biern ha preguntat: "Com l’han cobrat? Com l’han repartit? Qui s’ho ha quedat?" i ha lamentat que "ningú sap com es reparteixen els diners que cobren dels mitjans".

Tot i formar part de la candidatura alternativa DOM per dirigir la SGAE, Biern ha declinat voler-ne ser president: "Ni parlar-ne. A la candidatura hi ha gent molt preparada", ha dit.

stats