ART
Cultura 03/07/2012

El Louvre i La Caixa signen un acord per fer 4 exposicions en els propers 4 anys

Gràcies a les obres provinents de París, el CaixaForum de Barcelona acollirà una retrospectiva de Jacques-Louis David i una mostra arqueològica sobre la importància del bestiari a l'Egipte faraònic

Laura Serra
2 min
Jean-Luis David, autoretrat / LOUVRE

BarcelonaEl president de la Caixa i de la Fundació La Caixa, Isidre Fainé, i el president director del Museu del Louvre, Henri Loyrette, s'han reunit aquest matí al CaixaForum Madrid per formalitzar un nou acord de col·laboració entre aquestes dues institucions per als pròxims anys. L'acord anterior, per als darrers 4 anys, ha sigut un èxit de públic (840.000 persones han visitat les cinc exposicions del Louvre), i per això s'ha ampliat i intensificat fins al 2016.

Fins al 2016, els quatre projectes de nova producció es presentaran als centres socials i culturals que l’Obra Social La Caixa té a Barcelona, Madrid, Saragossa, Palma, Girona i Lleida. Les quatre exposicions que es podran veure són:

1. A Saragossa i Palma, el 2015: 'Charles Le Brun (1619-1690). La Galeria dels Miralls del Palau de Versalles'

Un centenar de peces del pintor francès Charles Le Brun, conegut com a creador i màxim exponent de l'estil Lluís XIV. Es mostraran 30 dels cartrons que va fer com a dibuixos preparatoris per a la Galeria dels Miralls del Palau de Versalles; sens dubte, la seva gran obra.

2. A Girona, Lleida i Tarragona, el 2015-16: 'Harmonia i excés: la figura de la dona en la pintura mural romana'

S'exposaran els exemples més destacats de pintura mural romana, ja siguin frescos o plaques arquitectòniques, sobre un tema poc tractat: la dona en la decoració de l'època romana.

3. A Madrid i Barcelona, el 2015: 'Animals, homes i déus. El bestiari a l’Egipte faraònic'

Gran exposició sobre la civilització de l'antic Egipte a partir dels fons del museu francès, un dels més importants del món en aquest àmbit. Es tracta d'una lectura creada a partir dels animals, omnipresents tant en la vida quotidiana com en les imatges simbòliques de la civilització egípcia. L'animal, com a centre d'un llenguatge codificat, el jeroglífic, es converteix en puntal del pensament religiós egipci.

4. A Madrid i Barcelona, el 2015-16: 'David i el seu temps'

Projecte al voltant de la figura del pintor neoclàssic Jacques-Louis David (París, 1748 - Brussel·les, 1825), així com dels seus contemporanis i l'època que van viure. David va ser un dels pintors més influents de l'art francès del segle XIX, sobretot en l'àmbit acadèmic. L'exposició mostrarà els seus inicis coincidint amb la fi de l'Antic Règim, la participació activa de l'artista en la Revolució Francesa, el lideratge en el món de les arts durant la República Francesa i l'acostament els últims anys de la seva vida a Napoleó Bonaparte.

stats