Publicitat
Publicitat

ARA LLEGIM

Luis Goytisolo recull la seva 'Antagonía' en un sol volum

Anagrama aplega per primer cop en un únic llibre les quatre parts de la gran novel·la de l'escriptor barceloní

Fins ara, les quatre novel·les que formen la tetralogia 'Antagonía' s'havien publicat sempre per separat. Ara, Luis Goytisolo (Barcelona, 1935) i l'editorial Anagrama editen en un sol volum les quatre novel·les: 'Recuento', 'Los verdes de mayo hasta el mar', 'La cólera de Aquiles' i 'Teoría del conocimiento'.

Tal i com explica el crític literari Ignacio Echevarría en el pròleg d'aquesta edició, 'Antagonía' "és una de les grans novel·les europees del segle XX". 'Antagonía' és el repàs a la vida de Raúl Ferrer Gaminde fins al moment que decideix viure com a escriptor, i es alhora una reflexió sobre els mecanismes de la creador i una radiografia de la societat espanyola dels últims anys del franquisme i de la transició.

Aquesta edició definitiva de la tetralogia suposa per Goytisolo una gran "satisfacció" alhora que molta "tranquil·litat". "Tinc força sentit crític i crec que 'Antagonía' és una obra que aguanta", diu Goytisolo, que atribueix aquest fet a dos elements: "l'interès que l'obra en si aporta i la manera de dir les coses".

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT